Hae
Roosa Blom

Hiusten pesuvälin pidentäminen

Hiusten pesuvälin pidentäminen

Nykyään olen saanut pidennettyä hiusten pesuvälin noin kahteen viikkoon, kun ennen pesin hiukset päivittäin shampoolla ja hoitoaineella. Kuinka onnistuin tässä ja mitkä asiat koen olleen tärkeitä tässä matkalla?

Hiushistoriani on hyvin tyypillinen ja en ole ennen kohdellut hiuksiani kovin lempeästi. Yläasteella värjäsin hiukset kuukausittan kaupan väreillä, heittelin värinpoistoja miten sattui ja pesin vaan sillä shampoolla ja hoitoaineella mitä kaupasta löytyi. Kuitenkin lopetin hiusteni värjäämisen jossain kohtaa, kun en enää jaksanut jatkuvaa värjäysrumbaa. Pidin useamman vuoden omaa hiusväriä, kunnes kyllästyin siihenkin. Samoihin aikoihin siirryin luonnonkosmetiikkaan, kun lopetin hiusten värjäämisen.

 

Ennen Pesin hiukset päivittäin

Ennen pesin hiukset päivittäin shampoolla ja hoitoaineella. Tai jos en, niin kyllä vähintään joka toinen päivä. Hiukset rasvoittuivat nopeasti. Käytössä oli jotain marketista saatavia tuotteita. Käytin jonkin verran myös erilaisia hiustenmuotoilutuotteita kuten hiuslakkaa ja -geeliä. Mutta en välttämättä päivittäin. Suoristin hiuksiani usein.

Siirryin käyttämään luonnonkosmetiikkaa arviolta 5 vuotta sitten. Koen tämän olleen ensimmäinen askel. Kun shampoot ja hoitoaineet eivät sisältäneet enää silikonia ja muita yhdisteitä jotka eivät ole hiuksille hyväksi. Ensiksi täytyi tottua siihen miltä hiukset tuntuivat oikeasti puhtaana. Silikoni jättää hiuksen ympärille liukkaan ja kiiltävän kalvon. Ajattelin siis hiusten tuntuvan puhtaana kiiltäviltä ja liukkailta. Oikeasti hiukset tuntuvat puhtaina pehmeämmiltä ja karheammilta. On vaikea kuvailla miltä hiukset tuntuvat nykyään, kun en kunnolla edes muista miltä ne tuntuivat ennen. Käytin luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta joitain vuosia, kunnes siirryin käyttämään palashampoota ja etikkahuuhdetta. Jonkin aikaa käytin myös sekaisin luonnonkosmetiikan shampoota ja hoitoainetta sekä palashampoota ja etikkahuuhdetta. Tarkoitan siis, että toisina kertoina pesin toisella kombolla ja toisena toisella.

Korona ja kasvivärjäys

Pikkuhiljaa, kun olin vaihtanut hiusten pesussa käytettäviä tuotteita, aloin myös pidentämään pesuväliä. Tässä vaiheessa pesin hiukset yleensä noin 2-3 kertaa viikossa, jolloin hiusten pesuväli oli muutaman päivän. Alkuvuodesta iski pandemia ja vietettiin paljon aikaa kotona. Samaan aikaan kyllästyin omaan blondiin hiusväriini ja värjäsimme ekokampaamo Karmassa hiukseni kuparinpunaiseksi (yhteistyö).

Olen kirjoittanut kuinka synteettiset hiusvärit erovat kasviväreistä ja yksi merkittävä ero on hiusten hoitavuus. Yllätyin kuinka paljon kasvivärit hoitavat hiusta. Kasvivärjäyksen jälkeen pystyin heittämällä pidentämään hiusten pesuvälin kahteen viikkoon. Samaan aikaan keväällä pandemian jyllätessä ja kotona aikaa viettäessä iski laiskuus. Koska vietin aikaa vain kotona, ei haitannut olla likaisella tukalla. Pesin hiukseni vedellä päivittäin. Hiusten alkaessa tuntua rasvaisilta ja kaipaavan pesua pitkitin hiusten pesuväliä päivällä tai kahdella. Aloin siis pikku hiljaa pidentämään hiusten pesuväliä noin viikkoon ja siitä oikeastaan itsestään se on pidentynyt.

 

Hiusten pesuväli ja rutiinit nyt

Nykyään pesen hiukset yleensä noin kahden viikon välein. Jos on tulossa juhlia tai olen käyttänyt hiustenmuotoilutuotteita, voi hiusten pesuväli olla lyhyempikin. Muotoilutuotteita en välttämättä käytä edes kuukausittain eikä näin korona-aikana juhliakaan liiemmin ole ollut. Pesuväli on tällä hetkellä sen 1-2 kertaa kuukaudessa.

Välipäivinä (=kun en pese hiuksia) en joka kerta kastele hiuksia suihkussa. Karkeasti noin joka toinen päivä pesen hiukset vedellä. Hieron päänahkaa sormilla tai pyörittelen harjalla. Yritän hieroa ja levittää hiusten luonnollisia öljyjä hiuksiin ja päänahkaan. Hiustenpesupäivänä pesen hiukset palashampoolla ja hoitoaineen sijasta käytän itsetehtyä omenaviinietikka-huuhdetta.

Yleensä 3. ja 4. päivä hiusten pesun jälkeen ovat ns. parhaita hiuspäiviä. Silloin oma luonnonkihara tukkani taipuu kaikista kauneiten. Hius ei ole liian liukas ja edelleen puhtaan ja pehmeän tuntuinen. ♥

Kuvissa edellisenä päivä kasviväreillä värjätty tukka. Sävyksi laitettiin Ekopharman kupari. Yhteistyössä ekokampaamo Karma Helsinki ♥


LUE MYÖS

DIY Hiusgeeli

DIY Hopeashampoo

Palashampooseen vaihtaminen – käyttö & kokemuksia

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *