Hae
Roosa Blom

This or that – jouluedition

Tämä vai tuo – jouluedition

Bongasin tämän hauskan this or that -postausidean Iidan matkassa -blogista joten kopioin tämän itselleni myös. Oli hauska miettiä vastauksia näihin kysymyksiin. Itse en ole vielä oikein päässyt joulufiilikseen, mutta tämä postaus kyllä nostatti joulumieltä.  Itse en ole tehnyt jouluvalmisteluita ja tänä vuonna en edes hankkinut joulukuusta (sitä kyllä kaipasin). Tämä joulu tulee olemaan erilainen kuin aikaisempina vuosina, mutta odotan kyllä joulua innolla. Mutta löpinät sikseen ja suoraa kysymyksiin!

 

Missä vietät joulua?

Tämä joulu on ekana joulu eronneena. Sitä ennen 10 vuotta vietimme vuorotellen joulun minun äitini tai puolisoni vanhempien luona. Tänä vuonna menen lapsen kanssa jouluaatoksi äidilleni. Joulupäivä ja tapaninpäivä ovat lapsivapaita enkä tiedä vielä mitä teen. Ehkä olen yksin kotona, katson leffaa ja herkuttelen.

 

Ajoissa vai viime tipassa?

Viime tipassa. Ajattelen aina, etten oikeastaan tee mitään jouluvalmisteluita tai muutakaan, mutta silti aina kaikki jää viime tippaan.

 

Joulustressi vai joulurauha?

Joulurauha. Itse en juurikaan tee mitään jouluvalmisteluita. Oikeastaan ostan vain muutaman lahjan ja se on siinä. Joten koen, etten stressaa juurikaan joulusta.

 

Mitä kuuluu joulupöytään?

Itse kyllä tykkään jouluruuasta. Joulupöydästä nappaan ainakin laatikoita (porkkana ja peruna) sekä kinkkua. Jouluna haluan myös syödä saaristolaisleipää ja siihen päälle vegaanista porkkalamössöä joka on vähän sama kuin katkarapumössö. En tiedä sen oikeaa nimeä, mutta hyvää on! Illalla tietenkin herkkuja ja juustoja, nam.

 

Kumpi mielummin, jälkkärit vai suolaiset?

Molemmat! Ei kompromisseja.

 

Lähetätkö joulukortteja?

En ole lähettänyt moneen vuoteen enkä lähettänyt tänäkään vuonna. Lapsi askarteli kummeille kortit.

 

Joulusauna aamulla, päivällä vai illalla?

Päivällä. Aamulla voi heräillä rauhassa ja chillata. Päivällä sitten saunaan ja illalla voi nauttia hyvästä ruuasta ja yleensä pelaillaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Konvehdit vai vihreät kuulat?

Konvehdit. Mutta kyllä vihreät kuulat myös ovat hyviä.

 

Aito kuusi vai muovikuusi?

Ehdottomasti aito kuusi. Itselleni ei tule muovikuusesta samaa vibaa kuin aidosta.

 

Joulutorttu vai pipari?

Joulutortut. Pipareita on kivempi leipoa ja niistä on hauska tehdä mm. piparkakkutalo. Piparitaikina on hyvää, mutta muuten en ole oikein pipareiden ystävä. Joulutortut glögin kanssa maistuu paremmalle.

 

Pyjama vai juhlavaatteet?

Molemmat! Tykkään jouluna viettää aikaa rennosti yökkäreissä tai muissa rennoissa vaatteissa, mutta on myös ihana laittaa jotain hienompaa päälle ja vähän kihartaa tukkaa.

 

Kumpi on pahempi lanttulaatikko vai rosolli?

Lanttulaatikko. En vaan tykkää.

 

Kumpi on pahempi moniväriset jouluvalot vai vilkkuvavat jouluvalot?

Paha kysymys! Sanoisin, että moniväriset. Vilkkuvat moniväriset ovat ehkä kamalimmat ikinä.

 

Joulu yksin vai joulu sukulaisissa?

Molemmat. Nyt ensimmäisen joulun eronneena vietän osittain lapsen kanssa sukulaisissa ja osan yksin. Nautin myös siitä, että saan olla vain yksin.

Pehmät vai kovat paketit?

Ei paketteja ollenkaan. Mutta valitsisin kovan, koska jos saisin paketteja niin toivoisin lahjojen mahtuvan kirjekuoreen. Yksi tarpeellinen mitä tällä hetkellä tarvitsisin on porakone ja työkalut. Mitään pehmeää en oikeastaan tarvitse.

 

Suomenkieliset vai kansainväliset joululaulut?

Kansainväliset ovat yleensä kauniimpia. Mutta silti oma suosikkini on kappale ”Kerran joulukuun aikaan” (Anastasia – Once Upon A December) ja nimenomaan suomeksi.

 

Joululeffojen suosikki?

En oo moneen vuoteen kattonut joululeffoja. En edes muista mitään joululeffoja. Täytyy ehkä korjata tämä tilanne tänä vuonna. Sitten ehkä osaan vastata tähän kysymykseen, haha.

Edit: Siis tän ois pitänyt olla päivän selvä vastaus. Nimittäin Joulupukki ja Noitarumpu. Ihan mun lemppari ♥

 

Jouluruokia vain aattona vai tapaninpäivään asti?

Ei mua haittaa syödä jouluruokia parinakin päivänä.

 

Kumman skippaisit mieluimmin joulun vai uudenvuoden?

Joulun. Rehellisesti – vihaan joulua. Ei uusi vuosikaan ole mitenkään erikoinen juhla ja yleensä aika mitään sanomaton. Yleensä uutena vuotena on huonommat bileet kuin jonain tavallisena lauantaina. Vietän uuden vuoden tänä vuonna lapsen kanssa. Kertokaa mitä lapselliset sinkut tekee juhlapyhinä ja mitä sillon voisi tehdä?

 

Joulukoristeet pois heti joulun pyhien jälkeen vai vasta loppiaisena?

En itse koristele juurikaan joulua joulukoristeilla vaan enemmän talvi/kausi -teemaisesti. Sen takia pidän koko talven mm. jouluvaloja.

 

Parasta joulussa?

Vaikea kysymys, mutta pidän siitä, että jouluaatto on ainoa päivä vuodesta kun istutaan porukalla äidin luona pelaamassa illalla korttia ja viettämässä aikaa ilman kiirettä.

Ihanaa joulun odotusta! ♥


LUE MYÖS

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

DIY | Neulottu panta kierteellä

Ainoat 10 lelua, jotka lapsi ”tarvitsee”

 

SEURAA MINUA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *