Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Parhaat ruokapaikat Kolilla – paikallista ja lähiruokaa

Kaupallinen yhteistyö: Show your Koli

Tunnelmallisia iltoja ja hyvää ruokaa

Vietimme joulukuussa viikon lomaillen Kolilla. Itselleni lomailussa yksi paras asia on, kun pääsee suoraa valmiiseen pöytään. Emme yleensä kokkaa lomalla tai ainakin hyvin vähän. Yrittäjänä koen, että lomalla pitää päästä irtautumaan arjesta täysillä ja nauttia olosta. Sitä me teimmekin!

Mielestäni ulkona syöminen ei ole vain pelkkää ruokaa. Koen sen myös koko perheen yhteisenä sosiaalisena hetkenä. Istumme yhdessä jutellen ilman kiirettä tai puhelimia. Myös kotona koen yhteiset ruokailuhetket tärkeänä sosiaalisena hetkenä perheen kanssa. Meidän lapsi on kulkenut aina mukanamme ravintoloissa ja osaa käyttäytyä todella hienosti. Mielestäni ravintolassa lasten ei tarvitse olla näkymättömiä tai äänettömiä, mutta käytöstavat on oltava. Yleensä olemme saaneet pöydän jostain syrjemmästä tai läheltä leikkipaikkaa. Näin pienen lapsen äitinä arvostan, jos ruokapaikassa on huomioitu lapset vielä erikseen.

Ruokapaikoissa arvostan hyvän ruuan lisäksi myös tunnelmaa ja asiakaspalvelua. Mielestäni ruokailu on aina elämys ja kokonaisuus. (Alan kuulostamaan ruokahifistelijältä, apua.) Koli on jo paikkana upea, joten upeat maisemat olivat ympärillämme missä olimmekin. Täytyy alkuun sanoa, että ruokapaikat Kolilla yllättivät todella positiivisesti.

Tässä postauksessa on koottuna parhaat ruokapaikat Kolilla. Olkaa hyvä!

break sokos hotel koli ravintola grill it break sokos hotel koli ravintola grill it break sokos hotel koli ravintola grill it

break sokos hotel koli ravintola grill it

Grill it! -ravintola

Ensimmäisenä esittelyssä Break Sokos Hotel Kolin tiloissa sijaitseva Grill it! -ravintola. Ravintola ja hotelli sijaitsevat Kolin kansallispuiston sydämessä ja ravintolan ikkunoista avautuvat upeat maisemat puiden yli Pieliselle ja läheisille vaaroille. Menusta löytyy mm. kasvisruokia kuin riistaa ja läheltä pyydystettyä kalaa. Ravintolan pihvit kypsyvät aidolla puuhiiligrillillä, joka antaa oman makunsa annokseen.

Lista kuulosti niin hyvältä, että päädyttiin syömään kolmen ruokalajin illallinen. Alkuun saimme mustikkaglögit, jotka nautimme ruokia odottaessa. Itse valitsin listalta kasvisruokia. Alkupalaksi söin punajuuritartaria ja pääruualla oli kurpitsarisottoa ja vuohenjuustoa. Miehen lautaselta löytyi poroa. Lapselle löytyi listalta tutusti ja turvallisesti ranskalaisia. Mielestäni ruoka oli erinomaista ja erittäin maukasta.

Olen sitä mieltä, että ruuan lisäksi ravintolan tunnelma ja asiakaspalvelu vaikuttaa ruokaelämykseen. Tykkäsin tunnelmasta ja ensimmäisessä kuvassakin yläpuolella näkyy illalla valaistut puut, jotka tykkylumineen toivat hyvin talvisen tunnelman. Asiakaspalvelijat olivat todella mukavia. Ravintola oli tilava ja olimme sellaisena ajankohtana, että oli hyvin rauhallista.

break sokos hotel koli ravintola grill it break sokos hotel koli ravintola grill it

Pizzakahvila Kahpitsa

Pizzakahvila Kahpitsa sijaitsee Grill it! -ravintolan vieressä ja samoissa tiloissa. Pizzoja olisi voinut tilata myös illallisella, mutta tulimme erikseen pizzalle kylpyläpäivän jälkeen. Pizzalista nimittäin kuulosta niin hyvältä! Mielestäni pizzoissa oli mietitty täytteitä ja rakastan sitä, kun pizzan päällä on tuoretta rukolaa!

Itse otin Aho 2.0 -pizzan, joka sisälsi mm. vuohenjuustoa, päärynää, saksanpähkinää, sweet chili-kastiketta ja rucolaa. Koko listan löydät täältä.

Kolin ryynänen koli ruokapaikat Kolin ryynänen koli ruokapaikat Kolin ryynänen koli ruokapaikat Kolin ryynänen koli ruokapaikat Kolin ryynänen koli ruokapaikat

Kolin Ryynänen

Aivan Kolin kylällä sijaitsee tunnelmallinen Kolin Ryynänen, josta löytyy ravintola ja B&B-majoitusta. Vanhanajan pub-henkinen ravintola on pieni ja intiimi, mutta tiloista löytyy myös muutama erillinen huone, josta löytyy lisäpöytiä. Meille oli katettu pöytä ravintolan viereiseen huoneeseen. Täällä söimme myös kolme ruokalajia.

Alkupaloina maistelimme hirviraviolia. Pääruokana otimme paikallista Pielisen kuhaa. Itse söin todella hyvän Fish&chips -annoksen, jossa oli kuhaa ja itsetehtyjä perunasipsejä sekä kermaviilikastike ja hernetahna. (Toisiksi alin kuva ylhäällä) Suosittelen tätä annosta ehdottomasti! Jälkiruuaksi otettiin paikan päällä tehtyä sorbettia. Kolin Ryynäsestä löytyy myös heidän omia eli Kolin Panimon oluita, jos haluaa maistella paikallisia tuotteita.

Kolin keidas cafe mandala koli ruokapaikat Kolin keidas cafe mandala koli ruokapaikat Kolin keidas cafe mandala koli ruokapaikat Kolin keidas cafe mandala koli ruokapaikat

Kolin Keidas

Kolin kansallispuistossa, vain muutama kilometri Kolin kylältä löytyy luonnonkeskeltä vanha punainen hirsitalo, jossa toimii Kolin Keidas. Kolin Keidas tarjoaa B&B aamiaismajoitusta, erilaisia kursseja ja retriittejä sekä Café Mandalassa on tarjolla illallismenu. Kolin Keidas sijaitsee kansallispuiston kolmen polun risteyksessä. Pihapiirissä löytyy kesäisin aittamajoitusta sekä pihasauna. He pyrkivät toiminnassaan ekologisuuteen ja luonnonläheisyyteen.

Kolin Keitaassa sijaitse Cafe Mandala, jonka erikoisosaamista on maukas kasvisruoka, mutta listalla on myös mm. luomulihaa ja paikallista kalaa. Kesäaikaan he hyödyntävät myös oman puutarhan antimia aamiais- ja lounaspöydässä. Valitsin listalta bataattipizzaa, joka kuulosti hyvältä enkä tiennyt yhtään mitä odottaa. Se oli mielettömän hyvää ja jotain täysin uutta mitä aikaisemmin olin syönyt. Mies valitsi paistettua Pielisen kuhaa sienikastikkeella ja taapero söi luomulihapullia ja lohkoperunoita. Täytyy kehua lasten listaa ja pidin siitä, että listalla oli jotain muuta kuin ranskalaisia ja listalla oli lapsille ”perusruokaa”. Viikon lomalla haluaisi tarjota lapselle jotain muutakin ruokaa, kuin niitä ranuja. Lihapullat maistuivat ainakin meidän lapselle hyvin.

Tunnelma oli ihanan rauhallinen. Vanha iso pirtti oli upea ja seinissä näkyi hirret. Paikka oli ihana talvella ja uskon, että kesällä herää henkiin ja pääsee näyttämään upeutensa.

Pienenä yhteenvetona voisi sanoa, että kaikki ruokapaikat Kolilla hyödynsivät paljon paikallisia tuotteita. Varsinkin Pielisen kuhaa oli tarjolla monessa paikassa ja sitä suosittelen kyllä maistamaan. Listoille jäi vielä monia annoksia, joita toivottavasti päästään maistamaan toisella kerralla.

Lisää ruokapaikkoja Pohjois-Karjalassa löytyy Visit Karelian sivuilta sekä Kolin matkailun sivulta.


LUE MYÖS:

Sähköautolla talvella Kolille

Viikonloppu Porissa taaperon kanssa

Herkuttelijan helmet – päiväretki Kangasalla ja Pälkäneellä

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Show your Koli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *