Hae
Roosa Blom

Bambuinen hammasharja


Tiesitkö, että maailmassa valmistetaan yli 5 miljardia muovihammasharjaa joka vuosi?
Olen viimeiset pari päivää fiilistellyt hammasharjaa. Siis HAMMASHARJAA! Viimeksi kaupassa käydessäsi löysin bambuhammasharjan. Siellä muiden hammasharjojen joukossa Prisman hyllyssä oli Humble Brush -hammasharjat. Ja ai että olin iloinen! Hintaa oli alle 4 euroa, jota pidin itselleni hyvin kohtuullisena hammasharjasta. Yksinkertaisesti en kerkeä poikkeamaan keskustojen ekokaupoissa ja nettikaupoista yksittäisen tuotteen tilaaminen nousee suhteettoman kalliiksi. Siksi kaiken minkä saa marketista on mielestäni mahtavaa.
On selvää, että muovin käyttöä ja ostoa täytyy vähentää. Ei ole mitään perusteluita miksi hammasharja täytyisi olla muovinen. Hammasharjaa käytetetään 3-6 kuukautta ja sen jälkeen heitetään kaatopaikalle. Olen systemaattisesti vähentänyt kotiimme tuotavan muovin määrää.

Humble Brush on bambuhammasharja, joka on valmistettu ekologisesti ja eettisesti. Varsi on valmistettu biohajoavasta ja kestävästi kasvatetusta bambusta. Bambu on maapallon nopeiten kasvava materiaali ja se on luonnostaan antibakteerinen eikä sen viljelyyn tarvita lainkaan lannoitteita tai torjunta-aineita. Harjasosa on valmistettu nylon-6’sta ja se on tutkitusti BPA vapaata. Pakkaus on 100% kierrätettävä; pahvipakkaus on tehty kierrätysmateriaaleista ja sisällä oleva kääre on kasvipohjainen ja kompostoitava. Ainiin ja hammasharjan voi kompostoida käytön jälkeen! Se maatuu kokonaisuudessaan 2-3 vuodessa jättämättä jälkeensä mitään kemikaaleja tai myrkkyjä.


On myös hienoa, että yritys jakaa jokaista ostettua hammasharjaa kohden yhden hammasharjan tai suunhoitoa sitä tarvitsevalle lapselle. Kaikki lahjoitukset käsittelee Humble Smile -säätiö ja sen kumppanit.

Humble Brush hammarjaa myy ainakin seuraavat kaupat; Prisma, Yliopiston Apteekki, Jolie, Hyvinvoinnin tavaratalo ja Ruohonjuuri. Vastaavanlaisia bambuisia hammasharjoja myy mm. Greendeal.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *