Hae
Roosa Blom

DIY Liukuvärjätty seinä

diy liukuvärjätty seinä

MAKKARIN LIUKUVÄRJÄTTY SEINÄ

Tämä liukuvärjätty seinä on meidän vanhasta asunnosta. Huomasin, että postaus oli edelleen luonnoksissa enkä ole tätä julkaissut. Olemme muuttaneet tästä asunnosta pois jo 4 vuotta sitten, joten parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Rakastin tätä liukuvärjättyä seinää ja meidän makkaria. Tykkäsin tunnelmasta, joka makuuhuoneessa oli.

Remontoimme tämän ensiasuntomme täysin lattiasta kattoon. Meillä oli ajatus jo silloin, että tästä ei tule loppuelämämme kotia. Emme tienneet kauanko asunnossa asumme. Ehkä vuoden tai ehkä kymmenen. Lopulta asuimme 2,5 vuotta, kunnes löysimme nykyisen kotimme. Muutimme tästä Tampereella olevasta kerrostalo kolmiosta maalle omakotitaloon.

Ihastuin ajatukseen maalata liukuvärjätty seinä ja tein siitä inspiraatiopostauksen. Päädyin toteuttamaan projektini maalaamalla. Miten se käytännössä tapahtuisi? Minulla ei ollut hajuakaan. Googlesta ei ollut juuri mitään apua. Oli pakko lähteä vain kokeilemaan.

diy liukuvärjätty seinä

TOTEUTUKSEN SUUNNITELMA

Alkuperäinen suunnitelma oli toteuttaa seinä niin, että aloittaa vaaleammasta sävystä ja sekoittaa maaliin aina hiukan tummempaa sävyä. Ensin vetää telalla yhden raidan ja toisella telalla häivyttää nuolien kohdasta.

Lähdimme kokeilemaan tuolla alkuperäisellä suunnitelmalla. Toinen maalasi raitoja isolla telalla ja toinen häivytti perässä. Se onnistuikin ihan hyvin. Parhaan jäljen saisi jos olisi häivyttänyt aina uudella, puhtaalla telalla. Telasta paistoi läpi aina edellinen väri. Puolessa välissä vaihdoimme puhtaat telat sillä vaaleus paistoi tummasta liikaa. Aloitimme puhtaasta sinisestä.

Meidän seinään käytettiin REG -maaleja. Sävyinä oli graniitinharmaa, valkoinen, musta (1L) ja denimin sininen. (3L) Seinä maalattiin ensin harmaalla, joka toimi pohjamaalina. Harmaata käytettiin pohjamaalina ennen liukuvärjäystä sekä yläosaan jolloin sitä sekoitettiin valkoiseen.

LOPPUTULOS

Lopputulos oli mielestäni ihana ja olin siihen todella tyytyväinen. Maalatessa huono puoli on se, että ei voi alkaa ”kumittamaan” vaan on pakko jatkaa sillä tavalla, kuin on jo alkanut tekemään. Toisaalta taas jos menee totaalisen pieleen niin aina voi maalata uusiksi. Mielestäni lopputuloksesta tuli ihanan utuinen, jopa vähän abstrakti taideteos. Jokainen näkee seinässä eri tavalla. Osa vettä ja aaltoja, toiset taivasta ja kolmas jotain aivan muuta.

Värimaailma on mielestäni ihana. Pidän tuosta sinisestä ja se tuo makuuhuoneeseen todella rauhoittavan tunnelman. Tehosteseinä toimi tauluna eikä makuuhuone kaivannut muuta ja makuuhuone pysyi hyvin minimalistisena.

 

diy liukuvärjätty seinä

Miellyttääkö lopputulos teidän silmää? Olisitteko tehneet jotain eri tavalla?


LUE MYÖS

Vastuulliset lakanat ja pyyhkeet

Herkuttelijan helmet – päiväretki Pälkäneellä ja Kangasalla

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *