Hae
Roosa Blom

Miksi en lähtenytkään Espanjaan retkeilyautolla?

Muutto retkeilyautoon ja ulkomaille

Kerroin alkukesästä kuinka aion muuttaa retkeilyautoon ja ulkomaille lapseni kanssa. Alkuperäinen suunnitelma oli asua ensin Suomessa ja sen jälkeen syksyllä taas asunnossa ja muuttaa talveksi lämpöiseen. Asiat eivät kuitenkaan kuten olin suunnitellut emmekä nyt lähteneet retkeilyautolla kohti Espanjaan. Mitä tapahtui?

Mitä tapahtui ulkomaan muutolle?

Elämä ei aina mene kuten suunnittelee. Kun suunnittelin tätä ulkomaan muuttoa niin olin silloin sairaslomalla jonka piti päättyä kesällä. Valitettavasti kuitenkin sairaslomani jatkui ja lopulta vuonna 2022 olin yhteensä 11,5 kuukautta sairaslomalla eli sen maksimin mitä Kelan sairaspäivärahoilla voi olla. En olisi ikinä kuvitellut joutuvani näin pitkälle sairaslomalle. Mutta hyvä se on ollut, että on saanut oikeasti parantua rauhassa.

Suunnitelmani muuttaessa oli, että lapsi olisi aina kaksi viikkoa kerrallaan toisen vanhemman luona ja varmaan itsekkin olisin pieniä pätkiä lapsen kanssa Suomessa. Sairaslomani takia jouduin elämään todella paljon säästöilläni enkä saanut säästettyä rahaa reissua varten niin paljon kuin oli tarkoitus. Lopulta oikeastaan koko homma kaatui rahaan. Koska talvella lentojen hinnat ovat ihan älyttömät ja olisi käytännössä pitänyt budjetoida tonni kuussa pelkästään lentoihin eikä se olisi ollut realistista. Päätin, että teemme sitten mielummin yksittäisiä reissuja talvella. Se tulisi helpommaksi ja halvemmaksi. Ehkä jossain muussa elämäntilanteessa pääsen toteuttamaan vanlife-unelmaani ulkomailla.

Reissu ei siis kaatunut lapsen isän tai sosiaalitoimen toimesta. Koska molempien kanssa  tästä oli puhuttu ja saatu täysi tuki suunnitelmilleni. Sairastuttuani olimme sosiaalitoimen asiakkaita noin 2 kuukautta mutta sieltä todettiin heti, että he eivät näe että lapsen tarpeita laiminlyötäisiin ja lapsella on kaikki hyvin. Ja etteivät näe heidän palveluilla tarvetta, koska minulla itselläni on kontaktit lääkäreihin ja hoidan omaa vointiani.

Talven ja tulevaisuuden suunnitelmat

Tällä hetkellä aiomme asua meidän kodissa talven. Ikävänä yllätyksenä kylppäristä löytyi kosteusvaurio jonka takia varmaan joudumme muuttamaan väliaikaiseen asuntoon. En vielä tiedä tarkkaan miten asumme kylpyhuoneremontin ajan. Jos remontti olisi keväällä tai kesällä voisimme asua autossa. Eiköhän sekin selviä ja ratkea.

Reissuja on tulossa ja olen iloinen, että olen päässyt reissaamaan. Rakastan reissaamista. Nyt tuleekin vuoden sisään neljä ulkomaan matkaa. Olen ollut keväällä Barcelonassa parhaan ystäväni luona, elokuussa matkailuautolla Ruotsissa ja Norjassa, syksyllä Berliinissä ja nyt tammikuulle on varattu seuraava matka. Olen nimittäin lähdössä kahdeksi viikoksi Floridaan. Ihana päästä täältä pimeydestä ja kylmyydestä hetkeksi lämpöiseen.

Kesä oli harjoittelua

Juttelin reissusuunnitelmistani kummitätini kanssa ja miksi vaihdoin suunnitelmiani. Hän viisaasti totesi, että olisi tyhmää jos on harjoitellut ja todennut ettei homma toimikkaan sillei, kun oli suunnitellut mutta tekisi silti. On viisautta myös vaihtaa suunnitelmia ja todeta ettei kaikki mennyt miten ajatteli. Olen iloinen, että kokeilin vanlifea kesän ja se oli parasta. Rakastin sitä niin paljon eikä kesä jää viimeiksi. Aiotaan varmasti jatkossakin reissata retkeilyautolla ja jotain pätkiä taas asua autossa. Nyt kun on eka harjoitellut niin seuraavaksi kaikki sujuu jo helpommin. Tosiaan kun ostin matkailuauton en ollut koskaan ollut matkailuautossa yötä tai tiennyt aiheesta mitään. Missä tyhjennetään vessat, harmaat vedet jne. Kaikki ihan utopiaa, mutta tekemällä oppii!

Elämässä kaikki ei aina mene kuten suunnittelee, mutta ei se mitään!

Kiinnostaisiko kuulla lisää miten kesän vanlife sujui?

 


LUE MYÖS:

Miniloma Hankasalmella – lasi-igluja, luontoa, villiyrttejä ja kasvohoitoja

Keittiöremontti pienellä budjetilla – lopputulos ja kustannukset

10 kysytyintä kysymystä sähköautoilusta

 

SEURAA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *