Hae
Roosa Blom

Testissä Cultivators kasviväri

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen jo hetken aikaa saanut nauttia täysin omasta hiusväristäni. Nyt kuitenkin olen alkanut kaipaamaan hieman oman värin kirkastumista. Näin talvella, kun tuntuu että blondi ”harmaantuu” tai ainakin tummuu. Uusi hius on tummempaa kuin jo auringon vaalentamat latvat. Väri ei ole kauniin ruskea vaan sellainen, että näyttää kun tukka olisi likainen. Ajattelinkin, että haluaisin kokeilla värjätä hiuksia vaaleammaksi ja ehkä jossain vaiheessa voisin kokeilla jotain punaisen sävyä uudestaan. Kasvivärien punaiset kun ovat ihan eri asia kuin normaalien hiusvärien punainen. Kasvivärien ehdoton plussa on luonnollinen lopputulos joka on kirkas, mutta pehmeä ja ei liian kova kasvoja vasten.

Oma värjäyshistoriani on hyvin värikäs. Olen aloittanut hiustenvärjäämisen 13-vuotiaana. Sen jälkeen olen värjännyt ruskeaksi, punaiseksi, violetiksi ja ollut erilaisia raitoja ja tehostevärejä. Vaaleanpunaista ja punaista latvaa sekä etutukassa on ollut sinistä ja vihreää. (Ei tosin yhtäaikaa) Hiusväri on myös vaihtunut nopeasti ja rajuillakin käsittelyillä tummasta vaaleaksi. Auts. Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan en ole enää värjännyt hiuksiani. Viimeisen kerran hiukseni värjättiin häihini kaksi vuotta sitten. Silloinkin olin jo blondi, mutta valittiin vain kirkkaampi sävy ja raikastettiin yleisilmettä.

Nyt kuitenkin on tullut katkaistua värjäämättömyyden kierre. Kävin Tampereella ekokampaamo Keidas by Lumossa ostamassa muutaman meikkituotteen (Välispiikki: On ihanaa kun Keitaalla Tiina aina pyytää istumaan meikkituoliin ja testaa tuotetta iholle. Löytyy aina sopiva tuote ja sävy!) Samalla katsastin alehyllyn ja ostin kasvivärin kokeiluun -20% alesta. Ostin Culvivators hiusvärin sävyssä Golden Blonde. Hyvä ystäväni Tiia työskentelee merkin parissa ja on virallinen Cultivators kasvivärikouluttaja ja kouluttaa myös ekokampaajat. Sainkin siis faktatietoa tähän postaukseen suoraan Tiialta sekä värjäsimme hiukseni yhdessä.

Kasviväreillä värjäämisen erot

Blondi on oma värini. Tykkään vaaleasta tukastani. Kuitenkin haluaisin kirkastaa omaa väriäni. Kasvivärjäyksellä ei voi vaalentaa hiusta esimerkiksi ruskeasta blondiksi sillä kasviväri ei sisällä lainkaan hapatetta. Ekokampaamot tekevät savikirkastuksia (Esimerkkejä täällä Keidas by Lumon Facebookissa), jolla saa kirkastettua omaa väriä. Olen kokeillut myös kotitekoisia savivaalennuksia ja omat tulokset ei ole olleet kauhean vakuuttavat. Toisin sanoen en huomannut mitään vaikutusta. Seuraavalla kerralla voisin kuvitella kokeilevani savivaalennusta ekokampaamossa.

Tykkäsin kovasti punaisesta tukasta. Enää en vain ole halunnut, koska punainen hiusväri on hyvin ärsyttävä. Se ei pysy, mutta ei kuitenkaan lähde. Väri haalistuu nopeasti. Valitin tätä asiaa ystävälleni, joka kertoi että kasviväreissä ei tätä ongelmaa ole, koska kasviväri on suoraväri ja tekeytyy hiuksen pinnalle. Punapigmenttiset kasvivärisävyt tarrautuvat hiukseen tiukemmin, koska ovat molekyylikooltaan pienimpiä. Siksi kasviväreissä punaiset sävyt ovat niin suosittuja ja punaiset ovat upeita, väri säilyy pitkään ja taittuu upean kiiltävänä. Punainen väri pysyy siis kasviväreistä parhaiten. Jäin miettimään asiaa ja olen pohtinut kokeilisinko uudestaan punaista.

Tuotteen hiilijalanjälki on nolla!

Yksi ehkä parhaita asioita Cultivators kasviväreissä on, että itse tuotteen hiilijalanjälki on nolla. Raaka-aineet tulevat omilta luomuviljelmiltä, joten kuljetuksiin ei kulu luonnonvaroja. Kastelussa käytetään sadepisaroiden keräysjärjestelmää ja kastelussa ei muutenkaan käytetä muuta kuin itsekerättyä sadevettä. Itse tehdas pyörii omalla aurinkovoimalla.  Siis vau! Pakkauksista tietenkin aiheutuu omat hiilijalanjäljet.

Paketti ei eroa ulkonäöllisesti normaaleista hiusväripaketeista. Kuvissa näkyvät paketit ovat vielä vanhoilla ulkoasuilla ja tänä vuonna on tulossa uudistuneella ilmeellä. Yhden paketin hinta pyörii noin 12-16 euron kieppeillä eli samoissa hinnoissa kuin tavallisetkin hiusvärit. Hyvä puoli on, että koko paketin sisältöä ei tarvitse tehdä kerralla. Paketissa on yhteensä 4 kasvivärijauhepussia. Niitä tarvitsee 1-4kpl per värjäyskerta riippuen hiuksen pituudesta. Omiin puolipitkiin olkapäille ulottuviin hiuksiini riitti kaksi pussia. Yksi väripaketti siis riittää itselleni kahteen värjäyskertaan.

Cultivator’s on noussut jo niin suosituksi kotivärjääjien keskuudessa, että sitä saa ostettua kattavasti ja helposti ympäri Suomen. Cultivator’s kasviväriä voi ostaa ekoliikkeistä kuten Fitnessfirst, Jolie Ruohonjuuri, House of Organic, isommista kaupoista kuten Sokos ja Prisma tai suoraa maahantuojan Miraz verkkokaupasta.

Kokemuksia kasvivärjäyksestä

Värjäsin siis ensimmäistä kertaa kasviväreillä. Meidän oli tarkoitus kirkastaa omaa väriäni eli blondia, mutta vaihdettiin suunnitelma lennosta. Lopputuloksena oli vaalea kupari. Mielestäni kasvivärillä värjääminen ei ollut vaikeampaa kuin tavallisellakaan hiusvärillä. Vaikutusaika on 60-90 minuuttia mikä on mielestäni aika tavallinen aika. Kasviväri haisee hiuksissa värjätessä ja vielä seuraavana päivänä värjäyksen jälkeen, jos hiuksia oikein haluaa haistella. Mutta en kokenut sitä häiritseväksi. Värjäyksen jälkeen hiukset tuntuivat ja näyttivät hyvältä ja hyvinvoivalta.

Lähtötilanne

Ylläolevassa kuvassa hiukseni ennen värjäystä ja hiustenpesua. Oma hiusvärini on vaalea, mutta huomaa selkeästi, että juuresta paljon tummempi. Ennen värjäystä pesin hiukseni valkosavella.

Lopputulos

Tässä kuvassa hiukset heti värjäyksen jälkeen, kun kasviväri on vain huuhdeltu pois ja hiukset kuivattu. Hiuksia ei saa pestä 48 tuntiin värjäyksen jälkeen sillä kasviväri syvenee vielä. Lopullisen tuloksen näkee siis vasta kahden päivän kuluttua värjäyksestä.

Hiukset viikko värjäyksen jälkeen. Sävynä kupariin taittava blondi. Todellinen väri on todella vaikea taltioida, kun hiusten väri muuttuu myös eri valossa.

Pesin hiukset ensimmäisen kerran värjäyksen jälkeen vasta lauantaina, kun värjäsimme maanantaina. Käytin Flow kosmetiikan Kehäkukka -palashampoota ja itsetehtyä omenaviinietikkahuuhtelua.  Yleensä pesen hiukseni 2-3 päivän välein ja kolmantena päivänä hiukset tuntuvat  jo likaisilta. Kuitenkaan kasvivärjäyksen jälkeen hiukset eivät rasvoittuneet yhtään niin nopeasti kuin aiemmin. Lauantainakaan hiukset eivät tuntuneet likaisilta, mutta halusin pestä hiukset ennen kuvien ottamista.

Vaihdoimme suunnitelmaa vain hetken ennen värjäystä. Ja väristä tuli todella kiva! Lopulliseen tulokseen käytimme kaksi pussia Golden Blonde -sävyä ja yhden pussin Auburn Copper -sävyä. Omiin hiuksiini olisi riittänyt pituuden puolesta kaksi pussia. Olen tekemässä vielä erillisen postauksen miten värjätä kasvivärillä kotona vaihe vaiheelta. Se on kyllä yhtä helppoa kuin tavallisillakin hiusväreillä.

 

Oletteko kokeilleet kasvivärjäystä? Kysymyksiä voi esittää kommenttikenttään. Tarvittaessa pyydän ammattilaiselta apua vastauksiin, jos en itse osaa vastata.

 

***

MENOVINKKI!

Tiia on luennoimassa Luonnonkaunis -messuilla, Kattilahallissa lauantaina 23.3.2019 klo 11. Aiheena Kasvivärjäyksen hyödyt.

2 kommenttia

  1. Melissa kirjoitti:

    Värjään vain kasveilla, teen omat värini. Itselläni on luonnostaan punainen tukka ja sävytän niitä välillä porkkanalla tai tomaatilla tai sekoitan ne keskenään.

    https://villananna.blogspot.com

    • roosa kirjoitti:

      Vau! En ole aatellutkaan, että voisi kokeilla tehdä värejä itse 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *