Hae
Roosa Blom

Raadollisen rehellinen vuosikatsaus

Some Awards -gaala tammikuussa / Kirjan kuvaukset toukokuussa / Koti-office päivä

Ajatuksenani oli kirjoittaa koostee siitä mitä hyvää tänä vuonna tapahtui. Halusin kuitenkin kirjoittaa raadollisen rehellisen tekstin tästä vuodesta.

Joulupäivänä olimme menossa sukulaisille. Olin miettinyt illalla seuraavan päivän meikin ja vaatteet valmiiksi. Aamulla aloin laittamaan tukkaani. En löytänyt pompuloita nutturaa varten. Letitys ei onnistunut. En saanut tukkaa suoristettua. Mikään ei onnistunut. Tappelin puoli tuntia, kunnes sain jonkinlaisen virityksen tehtyä. Sen jälkeen taistelin meikin kanssa; eyeliner-sivellin oli mennyt pilalle, en löytänyt terotinta huultenrajauskynää varten. Mikään ei onnistunut. Tämä jatkui myös vaatteiden osalta. Osa oli pesussa, toiset ei mahtunut ja olo oli turvonnut koska kaiken kukkuraksi oli  vielä se aika kuusta. Purskahdin lopulta itkuun.

Tuoreet kirjailijat! / Kirjan julkkareiden tarjoilut (saatu) / Lehtijuttu kirjastamme

Olen lihonut noin kymmenen kiloa kuluneen vuoden aikana. Tarkkaa lukua en tiedä koska en omista vaakaa. Painoindeksin mukaan heilun normaalin painon ja lievän ylipainon rajalla. Vaikka ei saisi olla ankara itselle niin silti tulen surulliseksi kun vanhat vaatteet käyvät pieniksi. Mietin kuinka on mahdollista, että olen juuri julkaissut kirjan jossa puhumme siitä kuinka jokainen on juuri hyvä tuollaisena. Samaan aikaan itkeen kotona koska osa vanhoista vaatteistani ei mahdu

Tiedän kyllä miksi painoni on noussut. Olen aivan selkeästi laiminlyönyt omaa hyvinvointiani. Kiireessä olen napannut vain jotain suuhuni ja se on usein ollut pikaruokaa tai suklaapatukka. Kiire on ollut todellinen; olen perustanut toisen yrityksen (jo edellisen olemassa olevan lisäksi), kirjoittanut ja julkaissut kirjan ja yrittänyt samalla hoitaa parisuhteen, ihmissuhteet ja kodin. Laitoimme myös nykyisen asuntomme myyntiin ja olemme ostamassa uutta asuntoa. Ei ihme että oma hyvinvointi on jäänyt, vaikkakin se ei saisi olla mikään syy. Kaiken tämän lisäksi minulla puhkesi kesällä 2015 ahdistus-/paniikkihäiriö sekä julkisten paikkojen pelko. Sain vihdoinkin syksyllä 2016 lähetteen terapiaan ja lääkityksen.

Promokuva minusta / Aamulehden kansikuvatyttönä / Kirjan julkkarijuomat osa 2 (saatu)

Rankka työ vaatii rankat huvit. Tämä on pitänyt osaltani paikkaansa tänä vuonna. Työpäivien jälkeen on lenkkeilyt vaihtunut skumppapulloon tai sohvan nurkkaan. Työpäivät ovat olleet 8-12 tuntia 5-7 päivää viikossa. Lomaa olen viimeksi pitänyt tasan vuosi sitten. Vuonna 2016 en pitänyt yhtään lomaa. En hiihtolomaa, kesälomaa, syyslomaa tai joululomaa. Joululoman olin merkinnyt kalenteriini, mutta sain kaksi päivää ennen lomani alkua soiton liittyen liiketilaan. Se on aiheuttanut ylimääräistä säätämistä.

Tekstissä olevat kuvat ovat Instagram-tililtäni (@roosablom). Instagramin mukaan vuosi on ollut upea; töitä, gaaloja, juhlia ja tapaamisia. Se pitää ihan paikkaansa, mutta kolikolla on ollut myös kääntöpuolensa.

Ensi vuonna aion keskittyä omaan hyvinvointiin. Niin henkiseen kuin fyysiseen. Aion lomailla, ulkoilla, syödä paremmin ja nukkua hyvin.

Haluan kuitenkin kiittää kaikkia kenen kanssa vietin vuotta 2016. Vuosi on tuonut uusia ystäviä ja vahvistanut vanhoja ystävyyssuhteita. Jokainen vuosi on ollut edellistä upeampi, joten jään odottamaan vuotta 2017 innolla.

Ihanaa uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *