Hae
Roosa Blom

Babyshowereita & toinen viikko | Vuosi ostamatta mitään

Päiväys 14-20.5.2017

Toinen viikko on ohi ja se on tuntunut helpolta. Torstaina Prismassa käydessä mietin astianpesukoneaineen ostamista, mutten ostanut sitä, koska unohdin. Kuitenkin sen ostaminen on varmasti vielä edessä. Ekoryhmissä olen saanut sen käsityksen että muita pesuaineita voisi tehdä itse muttei astianpesukoneainetta, koska siitä on lähes mahdoton kotikonstein tehdä sellaista joka pitäisi putket kunnossa ja olisi PH-arvoltaan sopiva. Viikon aikana kokeilin kyllä tehdä pyykinpesuainetta itse. Se toimi mielestäni hyvin, mutta vielä tarvitaan muutama pesu kerta lisää, että voin sanoa varmaksi.

Lauantaina sain kokea yllätyksen kun ihanat ystäväni oli järjestänyt mulle babyshowerit. Juhlat oli aivan ihanat! Ruoka oli hyvää, juomana alkoholitonta mojitoa (pakko tehdä tätä kesäjuomaks!) ja babyshowereiden tyyliin vauva-aiheisia leikkejä. Sekä kaiken lisäksi sain hemmottelua ja ihanan kasvohoidon. Ja mitäs sitä muuta tarvitseekaan kun ihania ystäviä ympärilleen?
No mutta puhutaanko vielä vähän tavaroista? Ihan vaan haasteen henkeen kuuluen. Vuosi ostamatta mitään -haasteessa oli kiellettyä myös ottaa mitään ilmakseksi. Babyshowereiden hengessä sain kuitenkin ihanan lahjakorin ja muutamia lahjoja. Lahjoista löytyi herkkuja äidille ja isälle, vauvalle ja äidille luonnonkosmetiikkaa, vauvalle muutamia vaatteita ja pieni paketti vaippoja sekä tietenkin kori, jossa lahjat olivat. Ihanaa, että omat ystävät aina tuntee niin hyvin, että osaavat ostaa juuri niitä mistä tykkään ja ei mitään ylimääräistä. Kaikki lahjat tuli tarpeeseen ja menevät niin käyttöön kyllä! Tietenkin myös meidän koti oli koristeltu ihanasti ja pistän koristeet talteen niin ne voi hyödyntää uudestaan mm. ristiäisissä.
Juhlat järjestettiin meillä kotona ja parasta juhlien jälkeen on se kun saa vielä syödä jämiä seuraavana päivänä.
_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *