Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

5x ekologiset ja eettiset urheilulegginssit

Kaupallinen yhteistyö: Weekendbee

Testissä 5 eri jooga- ja urheilulegginssit

Minulla oli testissä viidet eri jooga- ja urheilulegginssit, jotka oli totta kai ekologisista materiaaleista ja eettisesti valmistettu. En ole minään jumppapirkkona tunnettu, vaikka ennen koronaa tuli salilla säännöllisesti käytyä (koska olin sopinut treffit personal trainerin kanssa). Kuitenkin ulkoilen päivittäin taaperon kanssa ja nyt olen myös alkanut pyöräilemään enemmän sillä luovuimme toisesta autosta toistaiseksi. Onkin ollut aika päivittää vähän urheiluvaatteita ja jalassa tuntuu usein olevan urheiluhousut.

Olen niiiin odottanut tämän postauksen julkaisemista sillä se on toteutettu yhteistyössä mahtavan suomalaisen verkkokaupan, Weekendbeen kanssa. Weekendbee on suomalainen verkkokauppa joka myy vastuullisia urheilu- ja ulkoiluvaatteita. Heidän valikoimista löytyy yli 20 vastuullista valmistajaa. Heidän nettisivuiltaan löytyy tietoa jokaisesta valmistajasta sekä kannattaa tsekata myös Weekendbeen omat vastuullisuuskriteerit. Vastuullisuuskriteereihin kuuluu mm. kierrätetty villa ja polyesteri, erilaisia valmistusoloihin liittyviä sertifikaatteja sekä avoin kommunikaatio Weekendbeen ja valmistajien välillä. Itse suosin vain aidosti vastuullisia yrityksiä (harmittavan usein näkee viherpesua) ja onkin ihana, kun tuotteiden materiaalien lisäksi myös vastuullisuudesta löytyy selkeästi tietoa nettisivuilta ja tuotteesta. Ne eivät ole millään tapaa itsestäänselvyyksiä.

Koska aikaisemmat postaukseni, jossa olen esitellyt mm. 10 eettistä ja ekologista uimapukubrändiä sekä 10 ekologista ja eettistä urheiluvaatebrändiä ovat olleet suosittua niin toteutettiin tämä postaus samassa hengessä. Tällä kertaa kuitenkin tästä postauksesta teki kivan ja erilaisen se, että pääsin itse testaamaan kyseisiä tuotteita ja antamaan teille omia kokemuksiani mm. materiaaleista ja koosta.

Tässä siis esittelyssä ja vertailussa Weekendbeen viidet suosituimmat jooga- ja urheilulegginssit, jotka on kaikki valmistettu vastuullisesti ja ekologisesti.

 

Taustatietoja minusta

Jokaisen vartalo ja keho ovat erilaisia, joten se varmasti vaikuttaa mm. istuvuuteen. Itse olen pluskokoinen (166cm/95kg), lantionympärys oli 120cm. Kun valitsin kokoja niin katselin nettisivuilta tuotteiden mittataulukoita, joiden pohjalta valitsin tuotteet. Mielestäni paras keino löytää netistä tilaamalla oikea koko on ottaa omasta vartalosta mitat ja verrata niitä tuotteen mittataulukkoon. Koot tunnetusti saattavat vaihdella eri valmistajien välillä ja ovat siis suuntaa antavia. Otin kaikista tuotteista koon XL, joka oli mittataulukon mukaan lantionympärykselleni hieman nafti. Pelkäsin, ettei tuotteet mahdu päälleni. Onneksi huoli oli turha ja tuotteet olivat juuri sopivan kokoisia ja istui älyttömän hyvin.

Girlfriend Collective Compressive

Väri Rose, koko XL

Girlfriend collective -merkki oli itselleni entuudestaan tuttu urheiluvaate -postausta tehdessäni. Tuotteet ommellaan tanskalaisen perheen omistamassa tehtaassa Taiwanissa. Tehtaalla on SA8000 -sertifikaatti, joka takaa mm. reilut työolot, hyvät palkat, terveysvakuutuksen ja terveystarkastuksen, ylitöistä maksettavat korvaukset ja monia muita hyviä asioita.

Materiaalina käytetään kierrätetyistä muovipulloista valmistettua kierrätettyä polyesteria. Kangas valmistetaan Taiwanissa sertifioidulla tehtaalla, joka ottaa huomioon ympäristön, ihmisoikeudet ja laadun työssään. Lisäksi he käyttävät kierrätettyä nailonia, jota saadaan kalastusverkoista. Yrityksellä on seuraavat sertifikaatit: Bluesign, SA8000 – Eettinen vaateteollisuus, Öko-Tex – Turvalliset ja myrkyttömät tekstiilit, GRS – Global Recycling Standard

Kangas tuntuu käteen paksulta ja laadukkaalta. Legginssit sujahti jalkaan ja olivat erittäin mukavat päällä. Kaikista kokeilemistani urheilulegginsseistä näissä oli selkeästi korkein vyötärö. Super korkea vyötärö ylettyi reilusti navan yläpuolelle. Siitä iso plussa. Legginssit tuntuivat päällä mukavilta ja joustavilta, mutta silti vyötäröltä tukevilta ja napakoilta. Eivätkä lähteneet valumaan tai tarvinnut kiskoa koko ajan ylös.

 

Suora linkki tuotteeseen

PATAGONIA CENTERED TIGHTS

Black, koko XL

Patagonialla oma The Footprint Chronicles® -järjestelmä, joka takaa eettisen tuotannon sekä ympäristöystävällisyyden läpi koko toimintaketjun. Oman järjestelmän lisäksi yrityksellä on virallisiakin sertifikaatteja. Tuotteet on ommeltu Fair Trade Sertifioidussa™ tehtaassa ja valmistettu kierrätetystä polyesterista.

Patagonian centered tights -legginssit olivat ainoat, joissa oli vyötäröllä pieni avaintasku. Tasku on ommeltu huomaamattomasti vyötärökaitaleeseen. Niin huomaamattomasti, että vasta lukiessani tuotetietoja tätä postausta kirjoittaessani sain tietää tästä avaintaskusta. Sen jälkeen olikin pakko katsoa ja etsiä millainen tasku oikein olikaan. Itselläni ainakin on aina salilla ongelmana, että mihin sen avaimen laittaa ja usein olen solminut sen kiinni kengännauhaan. Tälläinen tasku on ainakin omassa käytössäni tarpeellinen. Näissä myös vyötärö oli korkea ja yläreuna uloittui juuri navan päälle. Legginssit olivat päällä todella mukavat, kangas oli ihanan pehmeä ja paksu.

Mustan värin lisäksi näitä löytyy neljässä eri kuosissa. Harmaa Aurora Borealis, vihreä Abstract Jungle, sininen Terraced Fields ja oliivinvihreä Fast Quilt.

SUORA LINKKI TUOTTEESEEN

OGNX puuvillaleggingsit

Väri leo olive, koko XL

OGNX (äännetään organics) on saksalainen vaatemerkki. Heidän missiona on tehdä vastuullisia, korkealaatuisia ja eettisesti valmistettuja tuotteita kohtuulliseen hintaan. Näissä legginsseissä materiaalina on käytetty luomupuuvillaa ja ne on valmistettu Portugalissa.

Testaamistani urheilulegginsseistä nämä olivat ainoat, jonka materiaali oli puuvillaa. Nämä erosivat selkeästi muista legginsseistä. Kuten muissakin, oli näissä myös korkea vyötärö. Kuitenkin itselleni näiden legginssien vyötärökorkeus oli enemmän ”normaali” sillä legginssien yläreuna jäi selkeästi navan alapuolelle ja oli kaikista kokeilemistani legginsseistä alimpana. Legginssit istuvat hyvin ja niissä on ihana leveä vyötärökaitale. Kuitenkin olisin ehkä kaivannut vyötäröön enemmän napakkuutta ja tukea vatsan seudulle. Kaipaan super korkeaa ja napakkaa vyötäröä, joka pitää napakasti löysän nahan kurissa. Normaalivartaloisella nämä varmasti tulevat paljon korkeammalle. Nämä ei missään nimessä ole huonot legginssit, päinvastoin. Nämä pysyvät hyvin päällä eikä legginssejä tarvinnut kiskoa ylös tai korjailla. Koko oli muuten todella hyvä ja voisin kuvitella käyttäväni näitä myös ihan tavallisina legginsseinä arkivaatteiden kanssa,

Yksi mihin tykästyin todella paljon on OGNXin kuosit. Kuvien oliivinvihreän leopardi -kuosin lisäksi löytyy mm. mintun vihreä aquarell, butterfly coral sekä perus musta. OGNX:ltä löytyy myös luomupuuvillaisten legginssien lisäksi kierrätetystä polyesterista valmistettuja urheilulegginssejä.

 

Suora linkki tuotteeseen

NÉPRA TERRA

Väri blue, koko XL

Ihan ensiksi yksi siisteimmistä asioista Néprassa on, että kyseessä on suomalainen yritys! Blogiani pidempään lukeneet tietävät, että kotimaisuus ja suomalaisuus on itselleni todella tärkeä arvo ja haluan tukea suomalaisia yrityksiä. Népran urheilutuotteet suunnitellaan Suomessa ja ommellaan Virossa. Kankaana urheiluhousuissa käytetään päämateriaalina kierrätettyä polyamidia, joka on valmistettu maasta ja merestä kerätyistä pulloista. Kangas valmistetaan Italiassa. Koko tuotantoketju halutaan pitää lyhyenä ja läpinäkyvänä.

Népralta vertailuun pääsi kahdet eri urheilulegginssit. Népran toiset urheilulegginssit valitsin sävyssä blue. Tykästyin tähän intensiivisen siniseen sävyyn, joka on super kaunis!

Népran Terra -legginsseissä kangas on hieman paksumpaa ja jäykempää, kuin saman merkin Saturnus -legginsseissä. Ne ovat hyvin napakat ja kaikista kokeilemista legginsseistä tiukimmat. Ei siis missään nimessä puristavat, mutta super napakat ja malliltaan kapeammat. Tykkäsin kuitenkin tästä napakasta mallista joka antoi myös samalla hieman lisätukea keskivartalolle. Vyötärökaistele oli näissäkin leveä ja ylettyi navan kohdalle. Näistä koko XL oli itselleni hyvä, mutta kapean mallin vuoksi suositellaan ottamaan yhtä kokoa isompi mitä normaalisti käyttää. Terra -legginssit on suunniteltu kovaan urheiluun kuten painonnoston, crossfitin ja polkujuoksun harrastajille. Népran tuotteet testataan CrossFit-olosuhteissa ja ne ovat myös tehty laadukkaiksi ja kestäviksi. Siltä ne myös tuntuvat päällä.

SUORA LINKKI TUOTTEESEEN

NÉPRA SATURNUS

Väri black, koko XL

Népralta vertailuun pääsi kahdet eri urheilulegginssit. Kun vetäisin Népran Saturnus -legginssit jalkaani ne tuntuivat kuin toiselta iholta. Niiiiin mukavat. Kangas on ohut ja pehmeä, mutta ei kuitenkaan kuulla yhtään läpi. Vyötärö on napakka, mutta ei purista ja trikoiden yläreuna ylettyy juuri navan päälle. Népran urheilulegginsseissä on vyötärökaistaleen takana leveä kuminauha, jonka ansiosta legginssit istuivat takaa myös täydellisesti. Legginssit tuntuvat päällä niin mukavilta, etten halunnut ottaa niitä ollenkaan pois.

SUORA LINKKI TUOTTEESEEN

PARAS TAKKI ULKOILUUN

Haluan vielä mainita takista, joka on päälläni ylläolevissa kuvissa. Päälläni oleva takki on Weekendbeeltä saatu Jack Wolfskinin kuoritakki. Halusin pieneen tilaan menevän, veden- ja tuulenpitävän takin sillä ulkoilen päivittäin taaperon kanssa säällä kuin säällä. Omat ulkoiluvarusteeni ovat olleet noh, ei kunnollisia. Nyt onkin ihana ollut ulkoilla, kun on kunnon takki! Halusin myös väriltään jotain muuta kuin mustaa ja tää väri oli juuri se mitä halusin. Takki on koossa XL ja itselleni ainakin sopivankokoinen ja siinä on mukava liikkua.

Takki on Jack Wolfskin -merkin, joka on valmistettu 100% kierrätetystä polyesterista vastuullisessa tehtaassa. Takki löytyy tällä hetkellä myös hyvästä alesta hintaan 99,90€ (norm. 159,95€). Voit tutustua takkiin lisää tästä linkistä.

YHTEENVETO JA LOPPUSANAT

Lyhyenä yhteenvetona haluaisin vielä sanoa, että kaikki testaamani urheilulegginssit olivat todella hyviä. Voisin itse ottaa niistä käyttöön mitkä tahansa. Kaikki olivat laadukkaita ja varmasti jokaisen euron arvoisia. Tuotteita vertaillessa huomaa myös sen työn minkä Weekendbee on tehnyt ensin asiakkaiden puolesta. He ovat käyneet jokaisen valmistajan läpi ja valinneet vain laadukkaita ja hyviä tuotteita. Arvostan myös todella paljon Weekendbeen läpinäkyvyyttä ja selkeitä ja helposti saatavilla olevia tuotetietoja. Asiakkaana aikaa ei kulu tuotteen ekologisuuden ja eettisyyden selvittelyyn vaan voi keskittyä olennaiseen eli ominaisuuksiin ja käyttötarkoitusten vertailuun.

Tutustu Weekendbeen verkkokauppaan ja muihin tuotteisiin tästä

 


LUE MYÖS:

Minimalistin kenkäkokoelma

10 ekologista ja eettistä uimapukubrändiä

5 tavaran karsimisen kompastuskiveä ja kuinka päästä niistä yli

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Weekendbee

6 kommenttia

 1. Satu kirjoitti:

  Hei ihan mahtava postaus ja itselleni tosi tarpeeseen. Treeni housut alkaa vetämään viimeisiään, ei ihme näin 6 vuoden viikoittaisen käytön jälkeen kyllä. Tuli kuin tilauksesta tämmöinen postaus josta pääsee katselemaan ja linkit suoraan niin että voi keksittyä olennaiseen eli tilata uudet pöksyt.

 2. Niina kirjoitti:

  Postauksen info-arvo oli 0. Olisin kaivannut tietoa mitä pidit legginseistä eri lajeissa (käytössä), miltä materiaalit vaikuttivat joka päiväisessä käytössä jne. Nyt vain linkit jokaiseen tuotteeseen.

  Odotin postaukselta paljon, koska treenilegsut ovat itselläni kovassa käytössä ja uusia vinkkejä on aina kiva saada. Näistä merkeistä omistan ainoastaan Neprat.

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos paljon palautteestasi 🙂 Valitettavasti postauksen nopean aikataulun vuoksi en päässyt kerryttämään tuotteista kokemusta käytössä niin paljoa. Otan kuitenkin palautteesti huomioon ja pyrin kehittämään tulevissa yhteistöissä ja postauksissa myös enemmän käytännön kokemuksia.

   Ihanaa kesän odotusta ♥

 3. Vera kirjoitti:

  Hei!
  Kaipaisin uusia sporttileggareita jotka ei olisi liian liukkaat jotta toimisivat hyvin akrobatiatreeneihinkin 🙂 Onko näiden materiaalit minkä tuntuisia, veikkaanko oikein että OGNXin puuvillaiset olisivat mattapintaisimmat?

  Kiitos kattavasta arviosta 🙂

  • roosa kirjoitti:

   Moikka Vera! Kiitos paljon kommentista 🙂 Tosiaan OGNXin urheiluleggarit on puuvillaa, joten ovat mattapintaiset. Samanlaista matskua kun ”normi” legginssit. Ei siis sellaiset liukaspintaiset, kuten yleensä urheilulegginssit, jotka on polyesteria. Vastasiko tämä sun kysymykseen? 🙂

   Terkuin,
   Roosa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *