Hae
Roosa Blom

DIY muistipeli

Itsetehty klassikkopeli eli muistipeli

Meillä myös on taapero pois päiväkodista ja ollaan itseasiassa koko perhe kotona. Miehellä ei paljoa ole töitä, mutta itse teen töitä sen mitä pystyn ja jaksan. Tämä tilanne kuitenkin on ahdistava ja vetää mielen alakuloiseksi. Haluan keskittyä myös lepäämiseen ja yhdessä oloon. Koska on hieman hermot kireällä koko perheellä, kun ollaan vain kotona päivät pitkät yritetään nyt ottaa iisisti kaikkien hommien suhteen. Olen varma, että tämä tilanne tulee vielä kestämään pitkään.

Yhtenä iltana päätin askarrella taaperon kanssa muistipelin, johon kaikki tarvikkeet löytyi kotoa. Tämä oli todella helppo ja nopea toteuttaa. Ja mikä parasta; tässä sai kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ensiksi tekemistä kun muistipelin askartelee ja sen jälkeen tekemistä sen pelaamiseen. Ainakin yhdeksi illaksi oli taas puuhaa. Vaikka taapero ei ihan täysin muistipeliä hoksannut riitti siitä iloa ja sovellettiin ja pelattiin omilla säännöillä. Eikös pääasia ole vain yhdessä oleminen?

Jos lapsi osaa piirtää voi hän piirtää muistipeliin myös kuvia itse. Kannattaa suosia yksinkertaisia ja helppoja kuvia, jotka on helppo tunnistaa ja erottaa toisistaan. Tai toki jos on hyvä piirtämään niin mikään ei estä piirtämästä mitä tahansa tai toteuttamasta tätä vaikka väreillä tai muodoilla. (neliö, kolmio, ympyrä) Väreillä toteuttaessa voi tussilla värittää paperin tai leikata eri värisistä kartongeista. Vain taivas on rajana!

Tarvitset

parillinen määrä samanlaisia kansia (esim pilttipurkki)

kartonkia tai paperia

liimaa

sakset

tusseja

 

Me teimme aluksi 4 paria, joka oli ihan hyvä määrä. Tähän voi tehdä tarvittaessa lisää pareja myöhemminkin.

Ohje DIy muistipeli

  1. Leikkaa kartongista kansiin sopivan kokoiset palat
  2. Piirrä kartongista leikattuihin paloihin aina kahteen samanlaiset kuvat. (Ideoita alempana)
  3. Liimaa kartongista leikatut palat kansien sisäpuolelle ja painele hyvin kiinni
  4. Peli on valmis!

Ideoita muistipelin kuviin:
  • värit – tussilla värien piirto kartongille tai eriväristen kartonkien leikkaus
  • lahjapaperit tai sanomalehdestä samanlaisia kuvia tai kuvioita
  • eri muodot (kolmio, neliö, ympyrä jne)
  • Helpot piirrustukset; hedelmät ja kasvikset (mansikka, porkkana jne), tähdet ja kuu, aurinko ja pilvet, luonto (esim. puu ja kukka), auto, eläimet ja vaatteet (esim. pipo, lapaset, paita)

 


Muita hyviä diy puuhasteluja on:

DIY myrkyttömät sormivärit

DIY myrkyttömät vesivärit

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

 @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *