Hae
Roosa Blom

DIY Kestohedelmäpussi

Olen käyttänyt kestohedelmäpusseja nyt muutaman vuoden ajan. Kestohedelmäpussit ovat käteviä ja olenkin laittanut ne kauppakassin sisään jonka otan aina mukaan kauppaan. Näin muistan ottaa ne mukaan! Pitsistä tai valoverhosta valmistettu kestohedelmäpussi on mielestäni kaunis, vaikka materiaaliksi käy mikä tahansa kangas.

 

Suomessa käytetään arviolta 900 miljoonaa hedelmäpussia. Kevyt pussi lentää helposti tuulen mukana ja päätyy usein vesistöihin.

 

MITEN KESTOHEDELMÄPUSSEJA KÄYTETÄÄN?

Niin siinä on kysymys jota olen saanut. Vastaus lyhyesti: kuten tavallisiakin kaupan hedelmäpusseja. Ainut ero on, että kestohedelmäpussit täytyy muistaa ottaa mukaan kotoa kauppaan. Ota pussi, pakkaa halutut tuotteet pussiin, sulje pussi ja punnitse. That’s it!

Omat kestohedelmäpussini on tehty kotoa löytyneistä ylimääräisistä puuvillakankaista. Pusseista ei näe läpi sisältöä, kun ne sulkee. Tämä ei kuitenkaan ole koskaan ollut mikään ongelma kaupassa eikä kukaan ole koskaan avannut pussejani. Pussiin voi ommella erillisen kangaspalan, johon tarran voi lätkäistä (esim. nahasta). Itse kuitenkin laitan tarran nyöriin kiinni. Taitan tarran kahtia nyörin päältä ja se pysyy siinä helposti. Sen saa myös helposti repästyä irti ja laitettua roskiin

TARVITSET

kangasta / sakset / nyöriä / nipsuja (puuttuu kuvasta)

 

Kestohedelmäpussien kankaaksi käy lähes mikä tahansa kangas. Hyviä kankaita on mm. lakanat, valoverhot ja pitsi. Näitä löytyy helposti mm. kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista. Nipsut ostin myös kierrätettyinä Nextiilistä Tampereelta. Kestohedelmäpussien tekeminen on helppoa ja nopeaa. Alla olevat ohjeet on toteutettu kotikoneella tehtävään ompeluun. Saumurilla homma sujuu vieläkin nopeammin.

diy kestohedelmäpussi

OHJEET

1. Leikkaa kankaasta haluamasi pussin kokoinen pala taitettuna kahtia. Leikkaa pala suorakaiteen muotoisena niin että sen voi taittaa. Jätä reunoille 1cm saumavara ja yläreunaan 3cm saumavara käänteelle.

Esimerkiksi 10x10cm pussiin leikataan pala, joka on 12cm x 26cm.

Itse leikkasin kankaasta vain sopivan kokoisia paloja ja yritin hyödyntää kankaan mahdollisimman hyvin. Itselleni ei ollut tärkeää, että pussit olivat tietyn kokoisia.

2. Taita kangas puoliksi oikeatpuolet vastakkain. Ompele reunat suoralla ompeleella sentin päästä. Halutessasi voit lisäksi huolitella reunat siksakilla.

3. Huolittele yläreuna ympäri siksakilla, jos haluat. Sen jälkeen käännä reunasta kangasta 3cm ulospäin.

4. Ompele reuna 2,5cm päästä ympäri, mutta jätä muutaman sentin aukko sivuun, josta nyöri pujoteaan sinään.

diy kestohedelmäpussi

5. Leikkaa nauha 1,5 kertaa pussin yläreunan mittaiseksi. Pujota nauha aukosta nauhakujaan. Voit käyttää apunasi hakaneulaa.

6. Kiinnitä nipsukka ja solmi nauhan päät yhteen.

diy kestohedelmäpussi

Sitten sinulla onkin valmis kestohedelmäpussi! Muutamasta kankaasta ompelin 12 pussia. Omien kestohedelmäpussien yhteishinnaksi tuli alle 3 euroa. Kankaan löysin ilmaiseksi kierrätyskeskuksesta, pussillinen nipsuja maksoi noin euron. Nyörin hintaa en muista, mutta se on maksanut joskus muutaman euron tuolle määrälle.

 

Haluan nähdä millaisia pusseja olette ommelleet. Muista tägätä minut @roosablom tai laita yksityisviestiä niin voin jakaa kuvia tekemistäsi pusseista somessani. ♥


LUE MYÖS:

Meidän perheellä alkoi vuoden ostolakko

Näitä ekopesuaineita käytämme

 

seuraa instagramissa

 @roosablom

2 kommenttia

  1. Puutarhurintytör.blogi.net kirjoitti:

    Kiva postaus! Munki pitää nyt heti ommella ja ottaa muutama pussi käyttöön. kiitos ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *