Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Zero Waste lahjaideoita aikuisille

Kaupallinen yhteistyö: Happy Fish Shop

Postauksen lopussa alekoodi

zero waste ekologisia lahjaideoita aikuisille

Joulukuusen koristeita löytyy hyväntekeväisyyskirpputoreilta muutamalla kymmenellä sentillä

 

KäytännöllisIÄ ja ekologisIA lahjaideOITA

Jouluun on enää alle 2 viikkoa! Vaikka olen tiedostanut joulun lähestyvän kovaa vauhtia tuntuu se tulevan nopeammin kuin aiemmin. Viikot vain vilisevät ohitse. Kerkesin kuitenkin kokoamaan vielä viime hetken lahjaideoita aikusille. Jos annan lahjoja haluan niiden olevan ennen kaikkea käytönnöllisiä. Budjetin yritin pitää kohtuullisena ja suurinosa tuotteista on kympin tai kaksi. DIY tuotteet tietenkin vielä edullisempia ja mahdollista tehdä muutamalla eurolla. Alla olevalla listalla on yli 30 lahjaideaa, jotka kerkeävät vielä pukinkonttiin.

 

Jouluisia herkkuja

Nämä kuluvat kaapista varmasti pois. Itse arvostan syötäviä lahjoja. On kiva kokeilla ja maistella jotain uutta. Näiden tekeminen on myös mukavaa. Pakkaa syötävät uudelleen käytettyihin lasipurkkeihin ja pyöräytä purkin kannen alta kaunis uudelleen käytetty nauha. Herkkuihin voi ostaa tarvikkeet esimerkiksi FitnessFirstiltä*, jolta löytyy luomuruokaa ja superfoodeja myös isommissa pakkauksissa ja esim. pähkinöitä löytyy edullisesti.

 

Itsetehty mysli eli granola

Joulukaakoa lasipurkissa (Gift-in-a-jar -idealla)

Kotitekoinen sinappi

Piparifudge

Itsetehty joulukahvi

zero waste ekologisia lahjaideoita happy fish shop

Kestotuotteet

Jos tietää, että lahjan saajalla ei ole jo kyseisiä kestotuotteita ovat ne mielestäni hyvä ja ekologinen idea. Itse olen joskus 5 vuotta sitten antanut lahjaksi ekan kerran kestotiskirättejä ennen kuin ne olivat edes ekopiireissä nousseet tunnetuksi. Itse käytän vaan kestotuotteita arjessa. On myös ollut mukava huomata kuinka antamani kestotiskirätit ovat olleet käytössä lahjan saajilla.

Kestotuotteita voi helposti tehdä itse tai ostaa valmiina. Linkit vierekkäin ensin diy-version ohje blogissani ja oikealla linkki kotimaisen Happy Fish Shopin verkkokauppaan, jossa myynnissä vain ekologisia ja muovittomia tuotteita.

 

DIY Mehiläisvahakääre tai osta mehiläisvahakääre*

DIY Kestotiskirätit tai osta Suomessa valmistettu kestotiskirätti*

DIY Kestovanulaput tai osta kestovanulappuja*

DIY Kestohedelmäpussi tai osta kestohedelmäpussi*

 

zero waste ekologisia lahjaideoita aikuisille happy fish shop siivoussaippua

Au Naturel tuoksuton siivoussaippua

 

Pesuaineet ja hygieniatarvikkeet

Kuten syötävät ja juotavat on myös pesuaineet ja hygieniatarvikkeet hyvin kuluvaa tavaraa. On mukava antaa lahjaksi jotain mitä ei välttämättä lahjansaaja raaskisi ostaa. Silti tuote voi olla saajasta ihana ja arjen luksusta. Lahja voi olla savinaamio, pyykinpesuainettat tai  vaikkapa ekologinen hammasharja.

 

DIY Pyykinpesuaine

DIY Yleispuhdistusaine

Saaren Taika siivoussaippua* ja puinen tiskiharja*

Ekologinen hammasharja* ja hammastahna*

Ekologinen hammaslanka* (kurkkaa myös täyttöpakkaus*)

Bambuinen hammasharjakotelo*

Muovittomia ja biohajoavia laastareita*

Flow cosmetics kuorintavoide*

Flow cosmetics shampoopala* (mun lemppari!)

Kukka tai kasvi

Kasvit ovat mukavia, kun ne ihastuttavat näin pimeyden keskellä ja kun luonnonkukkia ei ole. Ihania jouluisia kukkia ja kukka-asetelmia on myynnissä niin kukkakaupoissa kuin marketeissa.

Kasvin voi antaa myös lahjaksi itsetehtynä. Ota omasta haluamastasi kasvista pistokas, juurruta se ja istuta multaan. Ruukuksi käy vaikka vanha lasipurkki. Purkin ympärille voi kääräistä uudelleenkäytettyä paperia ja solmia nauhalla. Kasvin voi antaa sellaisenaan pienenä pistokkaana tai etukäteen kasvattaa sitä ikkunalaudalla hieman isommaksi. Peikonlehti, menninkäisenlehti, rönsylilja ja kultakäynnös ovat kivoja ja helposti juurtuvia ja kasvavia kasveja.

 

Lahjakortti & Arvat

Lahjakortit ja aineettomat lahjat ovat hyvin tykättyjä ja toivottuja lahjoja aikuisten keskuudessa. Itsekkin pidän aineettomista lahjoista. Lahjakortin lisäksi klassikko eli arpa tuo kaivattua jännitystä aikusille. Tiesitkö, että raaputusarpoja voi tehdä myös itse? Voit siis yhdistää tämän diy raaputusarvan ja laittaa sen alle mitä haluat antaa lahjaksi. Tässä hyviä lahjaideoita mitä palveluita tai elämyksiä lahjakortti voisi sisältää.

Ostettu palvelu: kylpylään, hierontaan, elokuviin, ravintola tai muu ruokailu, Pakohuone-peli, yksittäinen siivouskäynti Freskalta*

DIY lahjakortti: lastenhoitoapua, ikkunoiden pesu, siivous, pulkkaretki tai muu retki

Ohje: DIY Raaputusarpa

 

Alennuskoodi

Oletko kuullut aiemmin Happy Fish Shopista? En ollut minäkään ja he ovatkin suhteellisen uusi vasta tänä vuonna avattu verkkokauppa. Olin iloinen ja innoissani, kun pääsin tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Happy Fish Shop on kotimainen verkkokauppa, joka myy täysin muovittomia tuotteita. He myös lähettävät verkkokauppatilaukset täysin muovittomasti. Minulla on ilo saada antaa teille alennuskoodi.

 

Koodilla ROOSAHFS10 saat -10% alennusta normaalihintaisista tuotteista Happy Fish Shop -verkkokaupasta*

Koodi on voimassa 30.6.2020 asti. Muistathan kuitenkin tilata joululahjat viimeistään 17.12. mennessä.

 

Kerro sinun suosikki lahjaideoita kommenteissa ♥


LUE MYös

Zero Waste -vinkit joulun viettoon

10+1 vinkkiä paketoida lahjat ekologisemmin

DIY Joulukalenteri lapselle – 7+1 ideaa

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYTYY INSTAGRAMISTANI

Löydät minut @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Happy Fish Shop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *