Hae
Roosa Blom

Ahkeran kirppistelijän asukuvat (v. 2011)

Oon ollut nuorempana todella ahkera kirppistelijä. Jaksoin Helsingissä ollessa laittaa herätyskellon soittamaan seitsemältä, jotta kerkesin Valtteri -kirpputorille. Se oli hyvä kirppis ja tein paljon hyviä löytöjä. Tietenkin myös budjetti ajoi kirppistelemään, koska ei ollut varaa ostaa kaupasta. Ketjuliikkeistä ostin uusia vaatteita todella harvoin ja ostoksia harkitsin tarkkaan. Tyylini koostui paljon kirppistelyistä ja myös tuunasin vaatteita ja ompelin itsekkin. Jotain harkittuja ja spessumpia vaatteita saatoin myös ostaa uutena. Itseasiassa kuvia katsoessa ei edes tule sellainen nolous vaan oikeasti mulla oli mielestäni kiva tyyli! Ehkä nykyään tyyli on vähän erilainen mutta voisin kyllä edelleen pitää monia vaatteita.

Sain ensimmäisen järkkärini keväällä 2011 ja se alkoi näkymään kuvien laadun paranemisessa. Ei voida puhua vielä, että kuvani olisivat olleet laadukkaita, mutta siihen aikaan kylläkin. Blogimaailma oli todella erilainen.

Nämä kuvat on otettu 2011 ollessani 16-vuotias. Kuvia otin paitsi kaukolaukaisimella ja kameran jalalla mutta myös pikkusisko, pikkuveli, silloinen kämppikseni ja poikaystävä joutuivat kameran taakse. Ja mies raukka joutuu vielä 8 vuotta myöhemminkin välillä samaan hommaan. Kuvat julkaisin silloisessa blogissani.

Bussikorttiläjä (12.4.2011)

”Tänään sitten viihdyin töissä tuollaisissa kuteissa. Paita on sunnuntain kirpparisaalis ja laihensi lompakkoa kahdella eurolla. (Oikeastaan kummin, koska olin siihen mennessä tuhlannu jo kaikki mun käteiset…hups :D) Legginssit oon ite tuunannut, koska polvessa oli valkoista maalia ja reikiä. Tosi toimiva asu, kun haluaa pukea jotain mikä ei kiristä ja purista.”

Linkki alkuperäiseen postaukseen.

Viimeiset Helsingin päivät 9.5.2011

”Takki, kengät ja paidat on Only, Pieces ja Veromoda. Työsuhde-etuna hommattuja 🙂 Laukku on palkinto yhdestä vinkistä. Pöksyt on kirpparilta. Kaulakoru kans kirppikseltä ja korvikset ostettu Desing messuilta. Mä oon niiiin rakastunu tohon laukkuun♥ Voisin luetella vaikka kui pitkän listan miksi se on täydellinen!”

Täytyy tähän väliin kertoa, että olin tuolloin työharjoittelussa Globe Hopella. Asuin harjoittelun ajan mun kummitädillä Helsingissä. Noi vaatteet oli lahjoitettu Globe Hopelle. En tiedä oliko ne myymättömiä vai mitä, mutta aivan ehjiä ja puhtaita. Sain sieltä ainakin ylläolevat kengät, paidan ja nahkatakin. Harmitti ihan pirusti kun tuo nahkatakki hukkui yksissä bileissä. Oli kuitenkin aitoa nahkaa vielä.

Linkki alkuperäiseen postaukseen

Perussettii 10.5.2011

”Tässä vähän reilu viikontakaista asukuvaa. Olin näil vaatteil pari tuntii töissä Lasipalatsissa, kunnes melki pyörtysin ja lähdin himaan. Haluisin kyl kaukolaukaisimen mun kameraan, kun toi itselaukaisin on 2 sekkaa ja se on tosi lyhyt aika juosta ja poseerata ja _saada tarkka kuva_. No mut housut ja takki työsuhde-etuna saatui, paita on ostettu huuto.netistä ja itseasias Merin vanha. Huivi on kirppikselt ja makso 20senttii :D”

Linkki alkuperäiseen postaukseen

I wanna be a rockstar 2.7.2011

”Oon rakastunu tohon asuun! Huivi on jostai random kaupasta Itäkeskuksesta. Laukku on kaverilta ostettu, vintagea 😉 Toppi on saman kaverin vanha, alkuperää JC ja shortsit kirpparilta. Rakastan♥ ja kengät New Lookista, Englannista viime kesältä! Ainii ja arskat on Seppälästä vuodelt nakki ja makkara.”

Pakko mainita sellainen kommentti että nää kuvat on muistaakseni ottanut mun pikkusisko. Hän oli tuolloin päiväkoti-ikäinen. 😀

Linkki alkuperäiseen postaukseen

Oot ettiny hänt kaikest tieteest ja taiteest 4.7.2011

Pöö! Nyt kunnollista päivän asu-kuvaa taas. Pakotin veljen kuvaan mua ja yritin selittää et miks, mut eihän se nyt oikein tajunnu 😀 No mut asu koostuu siis Linkin Parkin bändipaidasta, joka on ostettu kesäkuun keikalta. Farkkuliivistä ja -legginsseistä, jotka molemmat on Valtterista 2e. Asusteina punainen huivi random kaupasta Itäkeskuksesta, laukku vintage ostettu kaverilta ja punaset conssit Englannista. Kylmän sään takia heitin myös nahkatakin päälle, kun käväisin kirjastossa. Ite ainakin tykkään täst kovasti ja oon iha rakastunu käyttään noita huiveja! Entäs te, mitäs pidätte?”

Linkki alkuperäiseen postaukseen

 

Kahden kuvan merkintä 9.7.2011

”Käytiin myös tsekkaa Tampereen Radio kirppis. Ite on kyseisestä kirppiksestä tykkää, koska siellä on tosi kalliit hinnat kirpparituotteiks ja siks siellä en kauheesti pyöri. Tietty jotain poikkeuksii saattaa löytyy. Ite löysin tuollaisen olkihatun 🙂 Vähän hassuu et hatus oli kaks hintaa 😮 Toises luki 1e ja toises 2,5e 😮 ja ne oli eri pöydän numeroita. No se myyjä myi ton mulle 2,5e vaikka luulin et se ois 1e ja en jaksanu alkaa kitistä siitä… No mut tykkään kuiteski! Kun tarviin Jamboreelle jonkun hatun, koska mun vanha kesähattu on liia pieni ja kulahtanu :(”

Täytyy tota asua kommentoida, että se on itseasiassa ihan kiva! Koko asu on ostettu kirpparilta ja hinnat jotain paria euroa kappaleelta ollut.

Linkki alkuperäiseen postaukseen

Ei uutta klubilla mitään vois bileet ulkona pitää 28.8.2011

”T-shirt, shorts, hat & clock-necklace – 2nd hand * | Sunglasses – Seppälä | Shoes – New Look, England * | Bag – Globe Hope

Hei! Oon nyt tääl Ruotsis ja tässä teille ajastettuna yksi päivän asu 🙂 Kuvauspaikka on Jämsänkoski, jossa on myös otettu vanhalla veturitallillavanhalla clubilla sekä Ilveslinnalla olevat kuvat. Mutta tulossa vielä lisää ajastettuja postauksia! See ya :)”

Pakko sanoa, että vau – tuolloin oon jo ajastellut postauksia mun 9 päivän partioleirin ajaksi 😀

Linkki alkuperäiseen postaukseen

 

Oon nähnyt naisii jotka kutsuu itseään kauniiks 30.8.2011

”Hola! Viikonloppu sujui mukavasti stadissa Jassun kanssa kuvaillen ja kirppistellen. Tosiaan meiän ei pitänyt löytää mitään kirpparilta ja lähdettii ison muovikassin kanssa… hups! Mutta pari ylikivaa juttua kyllä tuli löydettyy. Sunnuntaina sitten testasinkin jo yksiä pöksyjä, jotka nappasin itselleni kahdel eurolla! Topin alla on myös sellainen pieni pitsituubi, joka makso 4 egee. Mut ahh nää rakkautta♥”

Linkki alkuperäiseen postaukseen

Tämä on tylsä otsikko 10.11.2011

”Täs kuitenkin koulussa nopeesti kuvattu asu. Neule kirpparilt parin euron löytö, alkuperää Ginatricot. Sit toi toppi ja hassut korvikset (korvis) on H&M ja ihanat nahkapöksykät KappAhl (metsästin kissojen ja koirien kaa ja lopult nappasin 10e!!) Tää koru saapu postis vähän aika sit, ah rakastan! Youth vs. future -desing, suomalaista siis 🙂 Toi ihana avaintuplasormus on JC :)”

Linkki alkuperäiseen postaukseen

 

Löytyikö teidän suosikkiasuja? Tai joku ehdoton floppi?

Kommentoi jos haluat jatko-osan! Materiaalia nimittäin löytyisi lisää ja vielä erikoisempia asuja seuraavilta vuosilta, kun tyyliä kokeiltiin enemmän.


LUE MYÖS:

Miksi käyn psykoterapiassa? – Minun tarinani

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

DIY Hiusgeeli

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

3 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Vanhat asukuvat on vaan jotain niin mahtavaa 😀

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Veera kirjoitti:

  Ihania, muistan vielä tuon ajan blogimaailman. Laita vaan lisää parhaita paloja! 🙂

  http://koralliriutta.wordpress.com

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos! Välillä itse kaipaan tuota aikaa kun kaikki oli jotenkin tosi rentoa ja aitoa eikä asiat niin justiinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *