Hae
Roosa Blom

Mansikoita & Zero Waste -shoppailua | Vuosi ostamatta mitään

Päiväys 25.6.-1.7.2018

Kahdeksan viikkoa haastetta takana. Ei ole oikeastaan edes tuntunut siltä, että olisi joku haaste menossa. Lähtökohtaisesti fiilis on ollut hyvä ja tuntuu etten tarvitse mitään. Tai oikeastaan joo, kyllä mulla on muutamia juttuja ostoslistalla mitä ”tarvitsen”. Mutta mielummin odotan että tiedän tarkkaan mitä haluan ja ostan sitten. Olohuoneen sisustus kaipaa vielä muutamia juttuja ja onkin ollut kesken yli vuoden. Suunnitelmat ei ole tänä aikana muuttuneet vaan edelleen tiedän mitä ja minkälaisia juttuja sieltä puuttuu. Kuitenkin odotan että vastaan tulee juuri ne mitä haluan enkä suostu ostamaan mitään ihan kivaa.


Tällä viikolla oon ollut erityisen iloinen, kun kauppareissut on onnistunut lähes täysin pakkauksettomasti. Ainoastaan maito ja pieni mansikkarasia ovat olleet muovissa. Muuten kaikki kasvikset, lihat, juustot yms on ostettu omiin kestohedelmäpusseihin tai rasioihin. Ostettiin myös 5kg mansikoita, jotka pakastettiin ja tehtiin pari purkkia mansikkahilloa. Pakastamiseen olen nyt hetken säilönyt Oivariini-rasioita, joihin oli helppo mansikat pakastaa. Hillo taas laitettiin vanhoihin säilykelasipurkkeihin, joita on niin helppo pestä astianpesukoneessa ja käyttää aina uudestaan ja uudestaan. Tarkoitus on ollut mennä poimimaan mansikoita itse, mutta koska vauvan laskettuaika oli perjantaina 29.6. niin arvata voi ettei oma olo ole sellainen että pystyisin kyykkimään mansikkapellolla. Miehes taas on tehnyt kuuden päivän työviikkoja joten eipä ole ollut aikaa. Jotenkin vaan mansikoiden poimiminenon ollut kiva sellainen yhteinen kesäpuuha joka vuosi. Kuitenkin meidän lähellä on mansikkatiloja kaksikin kappaletta ja niistä suoraan ostamalla saa 5kg laatikoita edullisesti. Mutta onneksi sentään kotona on saatu maalattua talomme julkisivua joten sekin näyttäisi valmistuvan viimein. Julkisivun takia ostettuja tarvikkeita (maaleja ja uusia pensseleitä) en laske haasteeseen mukaan sillä ne ovat välttämättömyys talomme takia että se pysyy kunnossa.
Viikon saldo:
– Ei mitään

_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

2 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hienoa, että olet päässyt noin pitkälle projektissasi-Vuosi ostamatta mitään.

  Olen itsekin huomannut, että Oivariinirasiat ovat hyviä marjojen pakastamisessa. Mutta, jos yrittää vähentää muoviroskaa, voi kuitenkin tehdä itse voi-rypsiöljylevitettä leivän päällysteeksi ja säilyttää sitä leveäsuisessa lasipurkissa tms. Ohjeita löytyy internetistä.

  Koska maitoa ei voi ostaa muuten kuin purkeissa, näitä purkkeja kannattaa käyttää pakastepurkkeina.

  Sinulla on mielenkiintoinen blogi, seuraan sitä päivittäin. Olen itsekin tehnyt paljon muutoksia perheen arjessa ekologiseen suuntaan.

 2. Roosa Blom kirjoitti:

  Kiitos kommentista!

  Hyvä vinkki tuo voi-rypsiöljylevite. Täytyykin kokeilla kun vaan jaksan! Haastehan on mennyt ihan hyvin, mutta nyt viimeisen kuukauden aikana taas ei niin hyvin kun lapsemme syntyi. Vauvan kanssa on hankalaa kun hän saa paljon lahjoja. Ja itse oman kropan muutoksen takia olen joutunut ostamaan vaatteita itselleni. Mutta eipä se mitään, jatkan tätä 🙂

  Ja ihana kuulla, että pidät postauksistani. Aurinkoista loppukesää! 🙂

  – Roosa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *