Hae
Roosa Blom

Yhdeksäs viikko | Vuosi ostamatta mitään


Päiväys 2-8.7.2018


Raskaus lähenee loppuaan ja onkin jo yliajalla. Olen yrittänyt vain kehitellä itselleni tekemistä. Yksi päivä kävin Ideaparkissa ostamassa parit imetysliivit ja -topit sekä liitutaulukynän. Näin viimesillään raskaana ison mahan kanssa oli kyllä tuskaa ja hiki vain valui koko ajan.
Meillä on pihassa marjapensaita sekä mm. luumu- ja omenapuita. Ajattelin, että teen vauvalle omena- ja luumusosetta pakkaseen. Talvella hän kuitenkin aloittaa niiden syömisen ja sitten ei tarvitsi ostaa kaupasta. Soseiden tekeminen kun on aika helppoa vielä. Huhuilin paikallisessa roskalava-ryhmässä tyhjiä pilttipurkkeja ja sainkin niitä ison kasan. Nyt ne on pestynä odottamassa, että omenat kypsyvät ja sen jälkeen teen ne soseiksi. Ostin liitutaulukynän, jolla voi kirjoittaa myös lasiin ja kirjoitan sillä pilttipurkkeihin sisällöt. Ei tarvitse pelata maalarinteipin kanssa sitten ollenkaan. Pilttipurkit käyvät myös äidinmaidon pakastamiseen. Ei tarvitse siis hommata kertakäyttöisiä minigrip-pusseja. Niiden peseminenkin on hankalaa.
Haimme myös jo raskauden alussa tilaamani Babyboxin. Se oli ainoa ilmaisjuttu jonka halusin, koska siellä tuli 2kk ilmaiseksi Viaplaytä. Jätin kokonaan ottamatta Libero-laukut ja muut. Näitä kun on tarjolla vaikka kuinka paljon. Babyboxissa tuli vaippoja, tuttipullo, tutti ja kosteuspyyhkeitä. Katson mitä näitä käytämme ja laitan eteenpäin ne mitä emme tarvitse. 
Viikon saldo:
– Liitutaulukynä
– Pilttipurkkeja muovikassillinen
– Imetystoppi 2kpl
– Imetysliivit
– Alushousut 2kpl
– Stayup-sukat
– Babybox: vaippoja, tuttipullo, tutti ja kosteuspyyhkeitä
_____
Vuosi ostamatta mitään -haaste kestää vuoden 2019 toukokuuhun. Haasteen aikana ei saa ostaa muuta kuin elintarvikkeita, lääkkeitä, bensaa, talomme kunnossapitoon liittyviä juttuja sekä palveluita. Kaikki tavarat (myös shampoot, pesuaineet jne) ovat ostokiellossa ja ostetut asiat kirjataan ylös. Ostamista vältetään kuitenkin viimeiseen asti. Myös tavaran vastaanottaminen ilmaiseksi ja vaihtaminen on kielletty. Tarkoitus on vähentää kotiin tulevan tavaran määrää ja pyrkiä minimalistisempaan suuntaan.
Haastetta voi seurata blogista Vuosi ostamatta mitään -tunnisteen alta sekä Twitterissä #vuosiostamattamitään.

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Hei, onnea lapsen johdosta! Eksyin tänne neulottu panta -ohjeen mukana. Pannan ajattelin tehdä (kiitos hyvästä ohjeesta) ja jäädä seurailemaan kirjoituksia. Psst, pieni kirjoitusvirhe löytyy kuvauksesta; matetiaaleista

  2. Roosa Blom kirjoitti:

    Kiitos onnitteluista ja kiva, että löysit blogiini 🙂 Mukava kuulla, että pannan ohjeelle on käyttöä!

    Mukavaa syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *