Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Niskahartia-kipuun apua – suomalainen jäsenkorjaus

Kaupallinen yhteistyö: Jäsenkorjaaja Marko Ylä-Rotiala

Suomalainen jäsenkorjaus

Sain mahdollisuuden päästä kokeilemaan suomalaista jäsenkorjausta, kun jäsenkorjaaja Marko Ylä-Rotiala otti yhteyttä. Sain tilaisuuden hoitojaksoon, mutta en yhtään tiennyt mistä on kyse sillä en ole koskaan käynyt missään jäsenkorjauksessa tai sen tyylisessä. Ajattelin sen olevan jotain hieronnan tapaista eri otteilla, mutta olin väärässä.

Hoito suoritettiin Tampereen Selkäasemalla ja jäsenkorjaana toimi Marko.

Lähtötilanne ja hoitokerrat

Lähdettiin hoitamaan niska-hartiaseutua sekä samalla katsottiin jalkaani voiko sille tehdä mitään. Oikea polveni yliojentuu käytännössä aina. Seistessä pitäisi polvessa olla luontaisesti pieni koukku, niin oma polveni yliojentuu ja on lukossa. Tämä haittaa varsinkin treenatessa ja personal trainerini siitä aina huomauttaa ja joudun kiinnittämään siihen extra-huomiota. Toinen polveni taas on ”normaali”. Luulen, että lapsena jalan murtuminen on vaikuttanut polveeni. Muuten polvesta ei ole mitään ongelmaa tai vaikuta arkeeni.

Ensimmäisellä kerralla hoidettiin jalkaani sekä niska-hartia -alue. Ensiksi ajattelin, että jäsenkorjaus on samanlaista kuin hieronta tai, että ero olisi hieronta-tekniikassa. Olin väärässä. Jäsenkorjauksessa kyllä sain makoilla hoitopöydällä selälläni, kun jalkoja hoidettiin sekä mahallani niskaa ja hartioita käsitellessä. Hoitomuotona käytettiin avaavan hieronnan lisäksi mobilisoivaa liikehoitoa. Hartiaseutu hierottiin aluksi auki ja varsinainen hoito tapahtui jakkaralla istuessa. Hoidossa istuin jakkaralla ja selkää sekä hartiaseutuja paineltiin kevyesti käsin.  Hoidossa myös itse pyöritin ja kääntelin päätäni, taivuttelin oikealla ja vasemmalla sekä pyörittelin yläkroppaa. Hoidossa ei tehty mitään yhtäkkisiä naksautuksia tai raksahduksia, jolla vain olisi naksauteltu paikoilleen eikä paineltu kovaa kyynerpäällä tai muuta vastaava. Yksikään nikamani ei ole naksahdellut hoidon aikana. Tietenkin kipeät lihaskohdat olivat kipeitä ja niihin sattui, mutta hoidossa kuunneltiin minua ja kehoani ja tarkoitus ei ole, että hoidossa sattuu.

Ensimmäisestä kerrasta en muista paljoa sillä olin todella väsynyt ja meinasin nukahtaa alussa hoitopöydällä maatessani.  Hoidon vaikutukset näkyivät parhaiten vasta muutaman päivän päästä. Ensimmäisen kerran jälkeen alkoi heti illalla alaselkä kipeytyä. Oli vaikea kumartua ja taaperon nostaminen syliin teki kipeää. Tätä oli vielä hieman aamulla, mutta meni aamupäivän aikana pois. Ihmettelin asiaa seuraavalla hoitokerralla, mutta kuulemma lihassäryt ovat normaaleja hoidon jälkeen. Kun virheasento on korjattu lihakset eivät ole tottuneet uuteen asentoon ja siksi voivat kipeytyä.

Toisella hoitokerralla tiesin jo hieman mihin olin tulossa. Löydettiin uusia hoidettavia kohtia, kun alaselkäni oli älyttömän kipeä. Kipeämpi kuin hartiaseutu. Toisen hoitokerran jälkeen vasta seuraavana päivänä hartiaseutu ja erityisesti lapaluiden välistä oli kipeät, mutta niin, ettei se haitannut arjessa tai taaperon kanssa touhuillessa. Kolmannella kerralla taas mitään jälkisärkyä ei tullut.

 

Tilanne 4 kuukautta myöhemmin

Siitä on vierähtänyt nyt useampi kuukausi, kun hoitojakso päättyi. Nyt on ollut aikaa nähdä miten hoitojakso on vaikuttanut pidemmällä aikavälillä. Polven kanssa tilanne on parantunut selkeästi. Toinen polvi ei enää esimerkiksi seistessä mene lukkoon ja yliojennu. Täysin ”normaali” se ei ole vielä, mutta selkeästi jo parempi. Onnistuin pari kuukautta hoitojakson päätyttyä telomaan saman jalan nilkan, kun kaaduin rappusissa ja sain hetkeksi aikaa kepit. En tiedä oliko tällä vaikutusta polveen.

Niska-hartiaseutu on myös parempi. Huomaan liikkuvuuden lisääntyneen ja hartiaseudun ”ylläpito” on ollut helpompaa. Teen lähes päivittäin pientä jumppaa ja kiertoharjoittelua hartiaseudulle sillä työni on pääasiassa läppärillä. Alaselän kivut ja päänsäryt ovat olleet poissa hoitojakson lopettamisen jälkeen. Suomalainen jäsenkorjaus on sopinut itselleni paremmin, kuin esimerkiksi hieronta, koska se on ollut enemmän ”korjaavaa” omalla kohdallani. Hieronta on myös ihanaa, mutta olen kokenut sen enemmän rentouttavaksi.

Kenelle Suomalainen jäsenkorjaus sopii?

Hoitoa voidaan käyttää kaikkiin selän, jalkojen ja käsien kipuihin joihin henkilö etsii apua. Esimerkiksi erilaiset niskajumit, noidannuoli, lapajumi, nilkan nyrjähdys, ¨fasettilukko¨, luupiikki kantapäässä, olkapääkipu, kyynärpääkipu, juoksijanpolvi,  iskiasoireet, SI-nivelkipu.

Vaiva voi olla alkanut äkillisesti kuin tyhjästä tai vähitellen. Hoitoa annetaan myös tapauksissa jossa esimerkiksi liukastumisten tai kaatumisten jälkeen alkaa kipu, joka ei parane levolla tai lääkkeellä. Näyttöpäätetyön aiheuttamat niska-hartiajumit ovat myös yksi yleinen vaiva johon hoitomenetelmä sopii hyvin. Fyysistä työtä tekevät ja ammattimaisesti urheilevat voivat saada helpotusta lihaskireyksiin.

Hoidolle on olemassa tietyt vasta-aiheet jotka estävät hoitamasta. Raskaana olevia voidaan hoitaa tietyin rajoituksin. Raskaus itsessään ei ole este, vaan asia joka huomioidaan hoitokäynnin aikana alusta loppuun.

 

ALEKOODI

Marko halusi tarjota blogini lukijoille alennuksen kesän ajaksi. Saat siis -20% alennusta heinäkuun loppuun asti varatuista hoitokäynneistä mainitsemallani nimeni ”Roosa Blom” hoitoa varatessa.

Ajanvaraus ja lisätietoa löytyy Markon nettisivuilta.


LUE MYÖS:

Kaksi kuukautta sitten auto vaihtui pyörään

Näitä asioita en osta enää 2

Zero Waste hampaiden hoito

 

SEURAA INSTAGRAMISSA

 @roosablom

Kaupallinen yhteistyö: Jäsenkorjaaja Marko Ylä-Rotiala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *