Hae
Roosa Blom

Keittiöremontti pienellä budjetilla – lopputulos ja kustannukset

keittiöremontti pienellä budjetilla maalaamalla

Keittiöremontti pienellä budjetilla maalaamalla

Vihdoin tehtiin keittiöremontti ja toteutettiin remontti pienellä budjetilla. Olen katsellut keittiötämme nyt neljä vuotta ja se ei ole tuntunut omalta eikä kotoisalta. Keittiö on hyväkuntoinen ja remontoitu 2000-luvulla. Keittiössä on kaikki nykyaikaiset ominaisuudet, se on tilava ja käytännöllinen. Olen siis kamppaillut ajatuksen kanssa, että haluan keittiöremontin ja keittiö ei ole minun tyylinen, mutta en halua vaihtaa keittiötä ja tehdä kallista remonttia vain sen takia, että se ei ole esteettisesti oman näköinen. Yleensä pidän tasaisista ovista enkä urallisista. Kuitenkin mielestäni sain kokonaisuuden toimimaan ja tykkään ovista. Mielestäni nyt uudessa kokonaisuudessa uralliset ovet toimivat hyvin.

Instagramissa olenkin keittiöremonttia jo vilautellut ja sen eri vaiheita. Aina, kun olen laittanut kuvia keittiöstä olen saanut kymmeniä viestejä miten olen tehnyt mitäkin. Tätä postausta on toivottu joten toivottavasti tästä on hyötyä. Jaoin postauksen kolmeen eri osaan; Lopputulos & Kustannukset (tämä postaus), Keittiön kaappien maalaus ohjeet sekä Keittiön tasojen päällystys D-C-fixillä ohjeet. Näistä postauksista löytyy siis tarkemmin kerrottuna eri vaiheiden toteutus, jottei tästä postauksesta tule kilometrin mittainen.

Nyt vihdoin kuitenkin voin sanoa, että keittiö on (toistaiseksi) valmis. Kesällä aion vielä maalata puuhellan. Olen jatkanut remontointia kotimme muissa huoneissa. Homma taas karkasi vähän käsistä.. Hupsista.

keittiöremontti pienellä budjetilla maalaamalla

ENNEN JA JÄLKEEN

Tykkään asettaa kuvat vierekkäin, jolloin lopputuloksen näkee selkeiten. ”Eihän se nyt niiiiin paljoa muuttunut”. Joo eipä! Ihan huikea muutos.

(Näköjään tuolla pilkistää yksi oranssinruskea kohta jälkeen-kuvassa, johon ei ole vielä laitettu listaa paikalleen.. Hups)

keittiöremontti pienellä budjetilla maalaamalla

Lähtötilanne

Lähtötilanne oli, että keittiömme oli hyväkuntoinen ja remontoitu 2005. Kuitenkaan keittiö ei ollut tyylillisesti yhtään omannäköinen. Itse tykkään monista eri tyyleistä; modernista, vanhasta, bohohenkisestä ja industrial-tyylistä. Keittiö ei ollut mitään näistä. Keittiömme edustaa juuri tälläistä tyypillistä 2000-luvun hieman maalaisromanttista tyyliä. Keltaisenvalkoiset ovet, ruskeat yksityiskohdat ja näkyvät osat kaapeista, punatiilinen puuhella sekä 2015 vaihdettu välitilan valkoinen tiilikuvioinen kaakelointi ja puuhellan taustalle laitettu harmaa tiilikuvioitu laatta eivät sopineet yhteen eikä omaan silmään. Mielestäni keittiö oli yleisilmeeltään siisti, mutta hyvin persoonaton eikä kokonaisuus ja väriyhdistelmät toimineet.

Olemme asuneet kodissamme jo neljä vuotta ja olen koko ajan miettinyt mitä ihmettä teen keittiölle. Oikeasti olisin halunnut vain tehdä koko keittiöremontin ja räjäyttää vanhan keittiön pois. Se ei kuitenkaan nyt ole ollut vaihtoehto. Vaakakupissa painoi ekologinen näkökulma (onko järkeä vaan purkaa hyvää ja toimivaa keittiötä, koska ei pidä siitä?) ja raha (ei ollut nyt ylimääräistä kymppitonnia keittiöremppaan).

Joulukuussa tuli sellainen olo, että pakko saada tehdä jotain käsillä. Jotain mikä ei ole kotityö eikä työjuttu. Jouluna on aina kiireistä ja silloin töitä tehdään paljon ja tammikuussa hieman levätään. Koska tunnen itseni ja tiesin, että ruuhkavuosina isoihin projekteihin ei välttämättä ole aikaa niin aloitin maltillisesti. Päätin maalata ensin keittiön kulmahyllyt ja kaikki ruskeat osat. Siitä se sitten lähti ja lopulta käytännössä koko keittiö meni uusiksi.

Lue myös: Kurkistus keittiön kaappien sisältöön

 

keittiöremontti pienellä budjetilla maalaamalla

Mitä tein

Aloitin remontin tosiaan maltillisesti, mutta lopulta melkein kaikki meni uusiksi. Hyvä niin, koska lopputulos on paljon parempi ja kokonaisuudesta tuli omasta mielestäni todella kiva. Keittiön luonne ja tyyli muuttui aivan täysin. Mielestäni näyttää, että kyseessä olisi ihan eri keittiö! Vaikka suunnittelin ja pohdin lopputulosta jo ennakkoon niin on silti hämmentävää miten lopputulos on näin hyvä ja erilainen. Nyt keittiö tuntuu mielestäni kodikkaamalta ja heti enemmän omannäköiselta.

Valkoisella maalasin kaikki ruskeat yksityiskohdat ja tehosteet. Niitä olikin paljon. Maalasin kolme avonurkkahyllyä (kuvassa vasemmassa reunassa ylhäällä ja hellan vasemmalla puolella ylhäällä ja alhaalla). Sen lisäksi maalasin Alakaappien alla olevat peitelistat, mikrohyllyn ja jääkaapin reunoissa olevat pystylevyt. Lisäksi kuvassa ei näy, mutta vasemmalle taakse jää siivouskaappi, jossa maalasin myös pystylevyn sekä peitelistan valkoiseksi. Kaappien rungot olivat onneksi valkoiset.

Kaapistojen ovet maalasin kahdella eri sävyllä. Halusin alas hieman tummempaa ja ylös vaaleampaa, jotta kokonaisuus ei ole liian tumma. Alakaappien sävyksi valitsin Tikkurilan ”Petrooli” ja yläkaappeihin lämpimän vaalean harmaan Tikkurilan ”Hohkakivi”.

Maalailujen lisäksi vaihdoin kaapistojen vetimet, vaikka vanhatkin vetimet sopivat mielestäni kokonaisuuteen ihan hyvin. Valitsin kuitenkin vetimiksi kultaiset lankavetimet, jotka viimeistelivät kauniisti keittiön. Tilasin vetimet ulkomailta ja sain ne halvemmalla, mutta tismalleen samoja saa Clas Olsonista. Välitilan kaakeleille en tehnyt mitään, koska tykkäsin kaakeleista ja suunnittelin uutta keittiötä niihin sopivaksi. Mielestäni kaakelit istuvat kokonaisuuteen täydellisesti ja paljon paremmin, kuin edelliseen keltaisenvalkoiseen keittiöön.

d-c-fix keittiön tasojen päällystäminen

Tarvikkeet ja kustannukset

Telat, pensselit ja maalarinteipit ~20€

2x 0,9L Helmi Pohjamaali ~50€

2,7L Helmi Kalustemaali valkoinen 72,90€ (kului 2/3 osa eli ~48€)

2,7L Helmi Kalustemaali sävytetty ”Petrooli” 72,90€ + sävytys n. 10€ (kului 1/3 osa eli ~27€)

2,7L Helmi Kalustemaali sävytetty ”Hohkakivi” 72,90€ + sävytys n. 10€ (kului vajaa puolet eli ~41€)

4 rullaa D-C-Fix ”Puu Ribbeck-Tammi” ~34€

24 kpl kultaiset vetimet (linkki samanlaisiin) ~70€

Yhteensä noin 290 euroa

 

Maaleja jäi vielä runsaasti, joten pystyn niitä hyödyntämään muissakin maalausprojekteissa. Sen takia tässä hinnassa huomion vain tuon toteutuneen maalin kulutuksen mukaan. Olisin voinut myös ostaa pienemmät maalipurkit aluksi, mutta en osannut arvioida määrää. Tiesin myös, että voin käyttää maaleja muihin projekteihin kotona.

Maaleina käytin Helmi 30 kalustemaalia puolihimmeänä sekä Helmi Pohjamaalia. Pohjamaalia käytin kaikissa maalattavissa pinnoissa ja pohjamaali on sävyltään valkoinen. Kulmahyllyissä valkoista kalustemaalia kului 2 kerrosta (tummanruskeasta valkoiseksi), yläkaapeissa sävytettyä harmaata kaksi kerrosta (keltavalkoisesta vaaleanharmaaksi) ja alakaappit maalasin kolme kertaa sävytetyllä sinisellä (vaaleasta tummansiniseksi).

Pääasiassa käytin pientä matalanukkaista telaa maalaamiseen. Nurkkahyllyissä ja muissa vaikeissa kaapiston runkojen kohdissa käytin myös apuna eri kokoisia pensseleitä. Ovet maalasin pelkällä telalla. Kaappien urat olivat sen verran loivia, että tela meni niistä yli kauniisti. Maalausjälki oli myös parempi, kun pääsi vetämään telalla eikä pensselillä.

d-c-fix keittiön tasojen päällystäminen

Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja aina keittiössä istuessa katselen keittiötä onnellisena. Olen tyytyväinen siihen, että onnistuin luomaan mahdottomalta tuntuneesta keittiöstä omaan silmään miellyttävän ratkaisun helposti. Olen myös tyytyväinen, että keittiöremontti onnistui pienellä budjetilla, koska mielestäni aina ei tarvita paljoa rahaa remonttiin.

Mitä pidät lopputuloksesta?


LUE MYÖS

Kerrostaloasunnon pintaremontti – katso ennen ja jälkeen kuvat

Kestovaipat – vinkkejä käytettynä ostamiseen

DIY Liukuvärjätty seinä

SEURAA MINUA MYÖS INSTAGRAMISSA

Löydät minut @roosablom

13 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Nuo petroolin väriset kaapistot on aivan ihanat! Aika onnistunut muutos 🙂

 2. Salla kirjoitti:

  Upea muutos! Saako kysyä mistä tilasit ne vetimet halvemmalla? Samanlaisia olen suunnitellut meidän keittiöön ja meillä varmaan 30 vedintä niin olisi mukava saada mahdollisimman halvalla, ettei siihen mene jo satoja euroja ?

 3. Salla kirjoitti:

  Okei! kiitos paljon hyvistä vinkeistä!? Tuo ylijäämä vois tosiaan olla hyvä vaihtoehto niin sais helpommin.

 4. Jonna kirjoitti:

  Tosi ihana muutos! Hioitko kaapinovia ennen maalausta tai teitkö jotain muuta ennen? Mulla olisi sama edessä ja mietin, että voisko vaan puhdistaa ja laittaa pohjamaalin+maalin.

  • roosa kirjoitti:

   En hionut 🙂 Pelkästään puhdistus ja sen päälle pohjamaali + kalustemaali.

 5. Jutta kirjoitti:

  Todella upea muutos!! Mulla on keittiössä nuo ruskeat rakenteet samanlaisia, oon miettinyt kun eivät ole puuta niin voiko päälle vaan maalata ja tulee siisti, näköjään voi?mitä materiaalia nuo ovet ovat? Mulla kai mdf, joten niidenkin suhteen olen miettinyt, tuleeko siisti telalla/sudilla vai pitäisikö spray-maalata. Helpommalla pääsisi jos kaikki olisi puuta, mutta ei ole. Upea lopputulos sulla kuitenkin!!

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos paljon! Tosiaan noi ovet ja ruskeat puuosat on jotain melamiinia tai vastaavaa. Ei mitään puuta ole 🙂 Kyllä tulee ihan hyvä lopputulos ja pysynyt hyvin.

   Kivaa loppukesää!

 6. Tanja kirjoitti:

  Pysyykö tuo dc fix hyvänä keittiötasossa? Meillä on todella ikävän näköiset tasot mielestäni tällä hetkellä mutta en haluaisi remontoida ja olen tuota dc fixiä miettinyt mutta en ole uskaltanut kun mietin jos ei kestä käytössä.

  • roosa kirjoitti:

   Itselläni on ollut nyt käytössä 10 kuukautta ja on ainakin sen aikaa pysynyt tosi hyvänä 🙂

 7. Reet kirjoitti:

  Jäi epäselväksi keittiön kaapiovien materiaali. Oliko mdf tai muuta. Itselläni justi keittiön kaappien ovien maalaus meneillä autotallissa. On pesty, pikkusen karhennettu ja B puolet ruiskulla maalattu. Kova homma se ruiskun säädö. Mdf olivat A puoleelta erittäin sileät ja nyt pelkään Saanko ruiskulla saman jäljen vaikka sanovat että ruiskulla paras. ..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *