Hae
Roosa Blom

DIY | Raakavälipalapatukat

Vasemmalla marjamix (mustikka, vadelma) ja oikealla appelsiini-kookoshiutale
Aikaisemmin kerroin, että tänä vuonna yritän skarpata ruokavalion kanssa. Työni on välillä hyvin liikkuvaista ja olen yrittänyt opetella rytmittämään syömistäni tienpäällä sekä ottamaan liiketilalle eväitä mukaan. Oma kompastuskiveni on tällä hetkellä välipalat. Kaupassa katselin proteiini- ja välipalapatukoita, mutta mielestäni hinta on suolainen – 1,70€/kpl. Patukoissakin oli eroja – oli hyvin puhtaista raaka-aineista valmistettuja (Cocovi ja Leader) mutta myös sellaisia, joiden ainesosaluettelot olivat pitkiä ja täynnä epämääräisiä aineosia. Tänään kuitenkin kokeilin tehdä raakavälipalapatukoita itse! Nämä ovat gluteenittomia, vegaanisia, maidottomia ja munattomia.

 

AINESOSAT
1,5 dl taateleita
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl rusinoita
0,5 dl täytteitä
Sekoita kaikki ainekset blenderillä tasaiseksi tahnaksi.
Muotoile kelmun sisälle sopivan kokoisiksi patukoiksi.
Laita patukat jääkaappiin kovettumaan.
***
TÄYTTEITÄ
Appelsiini – kookoshiutale
Marjamix
Chili – kaakonipsit
Minttu – raakakaakao
Omena – vanilja
***
Näin yksinkertainen ohje! Herkullisia ja terveellisiä. Kokosin ehdotelman täytteistä, mutta niissä vain mielikuvitus on rajana. Voit halutessasi korvata kaikki tai osan cashewpähkinöistä manteleilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *