Hae
Roosa Blom
Kaupallinen yhteistyö

Taaperon kanssa risteilyllä

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

Miniloma risteilyllä

Otettiin pieni irtiotto arjesta viime viikonloppuna käymällä risteilyllä. Lähdettiin yhteistyössä Silja Linen kanssa 23h kestävälle risteilylle Turusta Tukholmaan. Lähtöpaikkana Turku oli todella kiva sillä meiltä on yhtä pitkä matka Turkuun ja Helsinkiin. Yhden yön reissu oli juuri sopiva ja taaperokin oli viimeisen päivän iltana jo aivan väsynyt sillä touhua riitti koko reissun ajaksi. Hän nukkuikin ennätyksellisesti kotona yli seitsemään aamulla! Yleensä, kun herätään aina kuudelta. Oli ihana viettää kiireisen arjen keskellä aikaa yhdessä koko perheenä.

Laiva lähti Turusta illalla kahdeksan aikoihin. Meille oli varattu buffetti illalle, mutta päästyämme hyttiin sekä mies ja taapero nukahtivat lähes samantien. Ennen yhdeksää kuului meidän hytistä vain kuorsausta. Onneksi ruokalipulla pystyi ostamaan samalla arvolla (Hinta luki lapussa) ruokaa myös laivan muista ravintoloista seuraavana päivänä.

Meille oli varattu A Premium hytti, jossa oli parisänky sekä ikkuna ulos. Hyttiluokkaan kuului erikoisaamiainen, josta löytyi myös jälkiruokabuffetti. Onko ihanampaa, kuin aloittaa aamu perinteisen buffet-aamiaisen lisäksi amerikkalaisilla pannukakuilla ja macaronseilla? Meidän hytti sijaitsi kannella 9 ja oli vielä käytävällä, jonka ovi oli lukittu. Käytävällä ja huoneessa olikin todella rauhallista ja hiljaista. Parisänky oli hyvä valinta meidän perheelle ja taapero nukkui meidän välissä. Matkasänkyä hyttiin ei mahtunut, mutta rattaat mahtuivat istuimen ollessa pystyssä. Rattaita ei käytetty muuten kuin mennessä ja lähteissä, jonka lisäksi taapero nukkui rattaissa päiväunet. Sillä välin kierreltiin kahdestaan taxfreessä ostamassa herkkuja ja syömässä.

Kaikille ohjelmaa koko laivareissulle

Oli todella kiva käydä risteilyllä sillä en ole käynyt laivalla moneen vuoteen. Taaperon kanssa on aina ollut helppoa olla reissussa tai syömässä. Hän viihtyy ja käyttäytyy hyvin, kun hänen kanssaan vietetään aikaa. Yleensä väsymys ja tylsyys ovat ne hetken, kun taaperolla menee herkemmin hermot. Mutta laivalla meillä ei kerinnyt tylsää tulla hetkeäkään ja yllätyin siitä, kuinka paljon ohjelmaa oli ja eri ikäisille lapsille.

Saimme pienen lehtisen, jossa oli koko reissun ohjelmat lapsille. (Sen lisäksi oli lehtiset erikseen vielä teineille ja aikuisille!) Koko ajan oli puuhaa ja ohjelmaa emmekä kerinneet käydä kuin murto-osassa. Ohjelman lisäksi vietimme paljon aikaa Silja Landin leikkipaikassa. Olihan taaperon nyt pakko päästä pallomereen! Silja Landin lisäksi myös löytyi erilaisia loungeja ja alueita; game lounge (pleikkarit), teen lounge, mysteerihuone, jalkapallon pelaamiseen tarkoitettu huone ja yksi iso huone jossa oli myös pomppulinna. Taapero halusi eniten laskea liukumäkeä pallomereen sekä leikkiä traktoreilla, joilla ajeltiin ympäri Silja Landia. Isin piti tietenkin kontata ja ajaa toisella traktorilla perässä.

Risteilyllä oli todella kivaa, varsinkin näin talvella. Mikä ihana helpotus, kun ei tarvinut pukea haalareita, hanskoja, pipoa, kauluria ja kaikkia muita varusteita. Sen, kun pistettiin lenkkarit jalkaan ja lähdettiin leikkimään tai syömään. (Lenkkarit oli voittajan valinta ottaa mukaan taaperolle sillä ne olivat paljon mukavemmat sisällä kuin talvikengät.) Taapero oli jopa vähän ihmeissään, kun kenkien laiton lisäksi ei tarvinut laittaa pipoa ja haalaria. Laivalla ei tarvinut miettiä säätä ollenkaan ja nyt, kun ulkona on taas kuraista ja todella ikävä ilma oli kiva viettää aikaa sisätiloissa.

Testattiin eri ruokapaikkoja

Nälkä tällä reissulla ei kerinnyt tulla ja syötiin useammassakin paikassa. Meidän perhe syö aikalailla sen 5 kertaa päivässä. Koska taapero herää aamuisin kuudelta olimme jo heti hyvissä ajoin aamiaisella. Vähän harmillisesti klo 10-12 välillä laivalla ei ollut saatavilla lämmintä ruokaa. Ainut paikka, josta sai oli brunssi, mutta sekin oli harmillisesti täynnä. Olisi pitänyt tajuta tehdä sinne varaus etukäteen. Henkilökunta oli kyllä aina todella ystävällistä ja yritti aina auttaa parhaansa mukaan. Päädyimme sitten lopulta tekemään nälkäiselle taaperolle puuroa sillä olin ottanut puurohiutaleita ja smoothiepusseja mukaan. Silja Landista saimme lainaan kulhon ja lusikan ja sieltä löytyi myös mikro. Ennen puolta päivää oli taapero jo unessa ja päiväunilla. Miehen kanssa kävimme sitten testaamassa Fast Lane Cafen ruokia; wokkia ja hodareita. Wokissa oli vaihtoehtoina katkarapu, kana ja Oumph. Silja Linen ruokapaikoissa oli myös hyvin kerrottuna vastuullisuudesta ruuissa. Linjaston päällä oli merkintä; MCS-sertifikaatti, joka on maailman luotettavin ympäristösertifikaatti kestävälle kalastukselle ja merenelävien jäljitettävyydelle. Ruuassa myös pyrintään huomioimaan lähituotanto aina, kun mahdollista.

Päivällistä söimme laivan buffetissa, joka ei ollut pettymys. Yllätyin kuinka paljon kasvisvaihtoehtoja löytyi. Olimme heti buffetin auetessa jonottamassa sisään. Syötyämme ja juuri kun olimme kävelemässä buffetista pois tuli valomerkki. Puolitoista tuntia vierähti hetkessä. Taaperokin viihtyi tuon ajan mutustellassa omaan tahtiin ruokaansa ja ihmetellessä muita ihmisiä.

Ekologisuus ja vastuullisuus

Välttelen lentämistä ja se on avartanut silmiäni. Lomailla voi myös lähellä. Itselleni on erityisen tärkeää aina tutkia yritysten taustoja. Haluan tukea sellaisia yrityksiä, jotka ovat läpinäkyviä ja vastuullisia. Silja Linelta löytyikin kattavasti kerrottuna heidän vastuullisuudesta. Ympäristövastuun lisäksi tietoa löytyi sosiaalisesta vastuusta, ruuasta ja ajankohtaista tietoa. Löysin myös lisää tietoa vastuullisesta liikennöinnistä, kuinka myös pieneltä kuulostavat jutut ovat ekologisesti merkittäviä.

Tiesitkö, että laivojen aikatauluja muutetaan talvella siten, että laivamatka kestää noin 30 minuuttia kesäaikatauluja kauemmin Tukholmasta lähdettäessä. Tällöin voidaan käyttää pienempää konetehoa myös haastavissa talviolosuhteissa, jolloin myös polttoainetta kuluu vähemmän? (Lähde)

 

Jos talviloman suunnitelmat ovat vielä auki niin suosittelen risteilyä. Niin helppoa ja vaivatonta ja tekemistä varmasti riittää kaikenikäisille eikä tarvitse murehtia säästä!

 


LUE MYÖS:

5 Tavaran karsimisen kompastuskiveja ja kuinka päästä niistä yli

Näin saat marjojen tahrat irti vaatteista ilman pesuaineita

Ostolakkoa takana kuukausi

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Kaupallinen yhteistyö: Silja Line

4 kommenttia

 1. Jannina kirjoitti:

  Hei hyvä vinkki noi lenkkarit. En olis tajunnut ottaa mukaan lauantaina kun mennään laivalle.

 2. Maiju kirjoitti:

  Mitään kovin ekologisia lomailumuotoja eivät risteilyt kyllä ole. Toimintakin siellä perustuu lähinnä kuluttamiseen shoppailun ja syömisen (ja juomisen) muodossa. Helposti risteilyihin kyllä lapsellisena itsekin sortuu, on se sinänsä niin helppoa. Bonusta on, että vegaaniset ruokailumahdollisuudet ovat hyvin kehittyneet laivoillakin.

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos paljon kommentista!

   Halusin tässä tuoda risteilemisen hyviä puolia ja vertauksia vaikka hiihtolomalla risteilylle lähtöön vrt. kaukolomalle. Halusin myös nostaa ekologisia asioita mitä laivalla on ja kuinka jokainen voi omilla valinnoilla vaikuttaa myös. 🙂 Me ei shoppailtu paitsi yksi pussi suklaata, pääasiassa käytettii yhdessä oloon aikaa ja maisteltiin vegaanisia tarjottavia. 🙂

   Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *