Hae
Roosa Blom

Minimalistinen meikkikokoelma

Tykkään meikkaamisesta ja en aio siitä luopua. Olen paljon työkseni tekemisissä erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja edustustilaisuuksissa. Ja koska olen yrittäjä ja tarkoitus on myydä omaa ammattitaitoa on ulkoinenkin olemus tärkeä. En voi mennä palavereihin verkkareissa ja tukka harjaamatta. Arkimeikissä tykkään yksinkertaista meikistä, jossa saa näkyä että on meikkiä mutta lopputulos ei ole liian vahva. Lisäksi meikkaaminen on mielestäni piristävää. Kaipaan meikiltä lähinnä ihonvärin tasoitusta sekä pientä freesaavaa ilmettä. Pyrin pitämään meikkipussini minimalistisena, koska meikit eivät säily vuosikymmeniä. Arjessa tulee kuitenkin käytettyä vain niitä luottotuotteita ja lisäämällä arkimeikistä juhlallisempaa ei tarvitse montaakaan tuotetta lisää. Isommat juhlalliset tilaisuudet kuten omat hääni, gaalat yms. olen ollut ihanan ystäväni Sohvi Nymanin meikattavana.


Mitä meikkikokoelmastani löytyy? Tässä esittelyssä meikkipussini sisältö, jolla pystyn mielestäni loihtimaan niin arkimeikin kuin juhlameikin.

Siveltimet

Käytössäni on viisi erilaista meikkisivellintä. Pinkki on poskipunasivellin, mineraalimeikit levitän Everyday Mineralsin kabuki -siveltimellä (vasemmalla puurunkoinen). Niiden lisäksi on kolme pienempää sivellintä; eyeliner-sivellin, viistopäinen sivellin kulmien tekoon ja luomivärisivellin.

Meikkipohja

Arkimeikissä käytän aina mineraalimeikkejä. Tällä hetkellä suosikkini on Flow kosmetiikan mineraalimeikki sävyssä Ivory. Tykkäsin kyllä myös Everyday Mineralsin mineraalimeikeistä, mutta kotimaisuus sai vaihtamaan Flow kosmetiikkaan. Jos haluan peittävämmän meikkipohjan kuten juhlameikissä, käytän Zuii meikkivoidetta, jonka laitan alle ja vähän mineraalimeikkiä päälle.

Poskipuna
Meikissä mielestäni hyvä poskipuna tekee ihmeitä. Sillä saa oman olemuksen hehkeämmäksi, vaikka olo olisi hieman väsähtänyt. Poskipunassa vähempi on enempi. Tämä Everyday Mineralsin poskipuna on ihan täydellinen itselleni ja super riittoisa.

Kulmat

Kulmakarvoja lähinnä hieman väritän ja terävöitän niiden muotoa. Tämä kulmaväri on ollut itselläni muutaman vuoden ja alkaa kohta loppumaan. Kulmavärillä pystyn tekemään myös varjostukset halutessani. Arkimeikissä en käytä varjostuksia.

 

Silmämeikki

Ripsiväristä olen löytänyt luonnonkosmetiikasta suosikkini – Avrilin ripsiväri on hyvä! Ripset yleensä taivutan saadakseni korostettua ripsiväriä. Geelimäisellä mustalla -värinapilla ja kapealla siveltimellä teen eyelinerit.

Luomiväripaletteja löytyy kolme; kaksi jossa on useampia sävyjä. Nämä ovat mielestäni riittävästi, kun haluan laittaa luomiväriä ja myös juhlameikkiin sopivat. Vaalea hohtava luomiväripaletti on hyvä luomivärinä, mutta sopii myös jos haluaa tehdä korostuksia. Joskus sipaisenkin sitä kulmaluulle tai poskipäille. Luomivärien alle laitan aina pohjustusaineen eli primerin.

Huulimeikki

Huulipuna on sellainen jolla saa yksinkertaisemmastakin meikistä mielenkiintoisen. Käytän kahta eri huulipunaa sekä korallinväristä huulikiiltoa. Kuvasta on unohtunut kirkkaanpunainen huultenrajauskynäni, jos haluan oikein tehdä täydelliset punaiset huulet.

Yhteenveto

Meikkikokoelmani ei ole suuri, mutta näillä olen pärjännyt ja saan mielestäni kivan meikin tehtyä niin arkeen kuin juhlaan. Yhteensä löytyy viisi sivellintä ja 15 meikkituotetta. Mielestäni se on todella vähän ja pidän tätä itse minimalistisena. Monet bloggaajat antavat ymmärtää, että tarvitsi paljon tuotteita, jotta voisi luoda näyttävän meikin – väärin. Muutama hyvä tuote ja meikeissäkin monikäyttöisyys on aina plussaa. Meikit eivät säily, joten on rahan haaskausta ostaa monia tuotteita, joita ei kerkeä käyttämään loppuun.

6 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Itselläni ei myöskään ole isoa arsenaalia meikkituotteita,en yksinkertaisesti viitsi enkä ehdi kikkailla kosmetiikalla vaan käytän ne vähät tuotteet jotka olen parhaiksi todennut itselle 🙂
  Sensai 38 ripsari, Logona kulmakynä ja huulipuna, (on olemassa maailmassa vain 1 sävy punista joka mua miellyttää) Everyday Minerals mineraalipuuteri, Couleur Caramelin hohdekuulat, Lily Lolo poskipuna sekä kaksi Idun Mineralsin neljän napin luomiväripalettia, joilla saa arki ja juhlameikit. Siveltimiä käytössä kolme, en jaksa niidenkään kanssa säätää 😀
  Ostan uutta vasta kun vanha kuluu loppuun, ostan joko saman tai uuden tuotteen tutustuttavaksi, mutta näistä nämä nyt ovat aika sellaisia tuotteita joita en varmaan vaihda, varsinkaan luomivärejä jotka ovat osoittautuneet erinomaisiksi 🙂

 2. MINIELO kirjoitti:

  Olen itse tällä hetkellä lähes kokonaan meikitön, mutta olen kyllä miettinyt, että jos joskus tekisin työtä, jossa pitäisi olla kovasti esillä ja esiintyä, voi olla, että koittaisin luoda juuri tällaisen tosi simppelin mutta toimivan meikkipussin! 🙂 Valikoimasi näyttää ihanan yksinkertaiselta, mutta samalla antaa kyllä monipuolisesti mahdollisuuksia! 🙂

 3. Roosa Blom kirjoitti:

  Yllättävän vähällä sitä pärjää kyllä! Ja kun meikit on todennut hyväksi ja niitä ei ole liikaa niin arkimeikkaaminen on paljon nopeampaa 🙂

 4. Roosa Blom kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Tämä on kyllä setti mihin olen tyytyväinen ja saa kyllä tehtyä erilaisia kokonaisuuksia. Meikittömyys tekee kyllä hyvää iholle ja myös itsetunnolle! Itse en pysty juuri työn takia, mutta olen paljon työpäiviä myös kotona ja sillon viihdyn ilman meikkiä. Ja kesällä varsinkin tulee vielä vähemmän meikattua. 🙂

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Olen ilman meikkiä suurimman osan ajasta ja meikkaan vaan juhliin, koska työ/opiskelu ei vaadi sitä. Minulla ei ole onneksi ollut pahoja iho-ongelmia kasvoissa (toisin kuin siskollani, jolla paha akne ja hän ymmärrettävästi haluaa meikata joka päivä mm. töihin). Harmikseni olen kuitenkin allerginen monelle silmämeikille, joten en pysty esim. Ripsiväriä tai jauhemaisia luomivärejä käyttämään. Yleensä siis meikkini koostuu: meikkivoide, kajaali ja voidemainen luomiväri kombosta. Extrana huulipuna 🙂 eli 3-4 meikkituotetta riittää itselleni (en tosin tee virallisia meikkipohjia, varjostuksia yms. mitä monet suosittelee). Uskon, että pääsen myöa helpolla sen vuoksi, että minulla on tummat kulmat/ripset ja moni kyseleekin värjäänkö niitä 😀 Ripsiin toivoisinkin joskus voivani laittaa ripsaria, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa.

  Mietin myös joskus tulevaa työelämää, jossa todennäköisesti joudun "edustamaan", mutta en osaa vielä sanoa oppisinko meikkaamaan näihin tilaisuuksiin 😀 oho tulipas pitkä kommentti! – Halina

 6. Roosa Blom kirjoitti:

  Kiitos kommentista! Yllättävän vähällä meikillä pärjää. Itse en ole kovin innokas varjostusten ja korostusten ystävä. Mielestäni poskipuna on parempi ja tekee kasvojen ilmeen pirteämmäksi. Mutta ihanaa, että pärjäät noin pienellä määrällä meikkejä ja jos harvoin meikkaa niin pienellä määrällä saa jo ihan erilaisen ilmeen 🙂

  Ootko kokeillut ripsiväreissä luonnonkosmetiikkaa? Monet meikit kyllä voi allergisoida :/ Eikä ihmekkään, kun miettii niiden sisältöjä. Eikä luonnonkosmetiikkakaan tietenkään mikään sellainen ole ettei sielläkin voisi allergisoivia olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *