Hae
Roosa Blom

5 ekologista faktaa minusta

5 ekologista faktaa minusta

Törmäsin Instagramissa monen tekemään haasteeseen, jossa he kertovat erilaisia faktoja itsestään. Mietin, että mitä minä haluaisin kertoa. Aloin miettimään omaa elämääni ja keksin sieltä pelkästään ekologisuuteen liittyviä hauskoja tapahtumia muutaman. Ajattelin siis kertoa 5 ekologista faktaa minusta!

 

1. Fakta

Perustin mun ensimmäisen ekologisuuteen keskittyvän nettisivuston yläasteella ollessani 14-vuotias eli vuonna 2008. Sivuston nimi oli ”Better World”. (Luova nimi eikö? :D) Sivustolla oli myös jonkin verran muutamia ikäisiäni vieraskynäkirjoittajia. Aiheet oli keskittynyt miten elää ekologisemmin, kierrättää jne. Oli siellä myös muutama juttu seksuaalivähemmistöistä. Olin itse koodannut sivuston ulkoasun ja muistan vieläkin vaaleansinisen pohjan jossa bannerissa istui kaksi lintua oksalla.

2. fakta

Aloin tuunaamaan ja ompelemaan vaatteita itse sekä kiertelemään kirppiksiä yläasteella. Yksi syy oli raha. Täysin itse opettelemalla opin ompelemaan mekkoja ja kaikenlaista muuta kunnes päädyin opiskelemaan yläasteen jälkeen vaatetusalaa.

 

3. Fakta

Yläasteella olisin halunnut alkaa kasvissyöjäksi. Kuitenkin silloin itselläni eikä vanhemmillani ollut tietoa, taitoa eikä jaksanut nähdä vaivaa kasvisruokien suhteen. Pavut, linssit ja soijarouhe oli aivan utopisia enkä ollut edes kuullut niistä. Niinpä jäin sekasyöjäksi. Myöhemmin olen siirtynyt vegaanisempaan ruokavalioon, vaikka en ole vieläkään vegaani. Enkä usko että minusta täysin tulee. Nykyään olen jättänyt ruokavaliostani hyvin pitkälle possun ja naudan pois. Kanaa tulee jonkin verran syötyä, mutta eläinperäisenä proteiinina käytän (itsepyydystettyä) kalaa ja riistaa enemmän. Pyrin silti valitsemaan kasviproteiineja lautasella ja haluan opetella kokkaamaan lisää erilaisia vegaanisia ruokia.

4. fakta

Rakastan matkustelua. Kamppailen todella paljon ilmastonmuutos vs. matkustaminen -ajatuksen kanssa. Pidän kotimaan matkailusta ja olen kiertänyt pitkin Suomea paljon. Lappiin ja Itä-Suomeen haluan aina uudestaan. Lappi on aivan mieletön niin kesällä kuin talvella. Itä-Suomessa rakastan Saimaata, kirkasta ja puhdasta vettä ja mielettömiä hiekkarantoja joita ei luulisi Suomesta edes löytyvän. Haaveilen silti myös käyväni kaikissa maailman maissa. Vihaan turistikohteita ja haluan nähdä aitoa elämää. Tällä hetkellä suurimpia haaveita on Islanti, Tansania-Kenia ja Trans-Siperian junalla Mongoliaan.

 

5. fakta

Olen aliostaja ja hieman pihi. Olen aina ollut. Harkitsen todella pitkään jos ostan jotain ja vertailen hintoja. Yleensä jätän ostamatta tai ostan vasta, kun on pakko. Enkä koskaan osta mitään ”ihan kivaa” vaan mielummin olen ilman ja odotan, että se täydellinen tulee vastaan. Tämän takia esimerkiksi olen hyvin hidas sisustaja. Ennen koin tämän piirteen negatiivisena, mutta nykyään se on vain hyvin positiivinen. Vastakohtana toki se, että jos jotain oikeasti haluan ja se on arvojeni mukaista niin en laske senttejä. Oli sitten kyse silkkimekosta tai illasta ulkona ystävine kanssa.

 

Tuliko tässä mitään uutta tietoa minusta? Kerro myös kommenteissa joku hauska fakta sinusta!

 


LUE MYÖS:

DIY pyykinpesuaine

5 tavaran karsimisen kompastuskiveä ja kuinka päästä niistä yli

Mitä olen myynyt tonnilla kotoamme pois?

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *