Hae
Roosa Blom

Taaperon vaatteet ja hääpäivän viettoa – Ostolakko 2020

Taaperolle vaatteita ja leluja

Taaperon ottaminen pois ostolakosta oli hyvä päätös. Sillä on asioita joita hänelle on ollut pakko hankkia. Kuitenkin haluan edelleen ostolakko-hengessä yrittää, etten ostaisi taaperolle mitään ylimääräistä. Tänä vuonna siis olen muistaakseni ostanut hänelle vain kahdet hanskat ja välikausikengät.

Taapero sai serkkujen vanhoja vaatteita ison kasan seuraavassa koossa sillä edelliset olivat alkaneet jäädä pieneksi. Hän sai pipon, kurahousut, villahaalarin, lappuhaalarit, 5 pitkähihaista, 1 t-paita, 1 housu, 3 yökkäriä ja välikausitakki. Osa pitkähihaisista oli bodeja, mutta ompelin niistä paitoja. Nyt hänellä ei ole toistaiseksi mitään hätää vaatteiden suhteen. Luulen, että kuitenkin ompelen muutamia housuja.

Lue myös: DIY Bodysta paidaksi

Äidillä ollessani taas siivottiin pikkusiskoni vanhaa leikkimökkiä sekä sisällä yläkerrassa. Löysin paljon vanhoja leluja taaperolle, joista osa jäi mummolaan ja osan toin kotiin. Kotiin tuli leikkiastioita (meillä ei ollut ollenkaan) sekä leikkikodinkoneita (kahvinkeitin, leivänpaahdin ja sähkövatkain), Brion puisia palikoita, kaksi pikkuautoa, pari eläinfiguuria ja muovailuvahamuotteja ja niihin kuuluva kaulin. Mitään näistä meillä ei ollut aiemmin ja olin näitä toivonut taaperolle. Leikkiruokia vielä ei ole hankittu tai tullut vastaan, mutta toistaiseksi Brion puupalikat ja legot käyvät siihen tarkoitukseen hyvin.

Samalla löysin myös pussin missä oli reikäkuminauhaa. JES! Nimittäin sitä olen tarvinnut, mutta käyttänyt toistaiseksi tavallista kuminauhaa. Reikäkumpparia tarvitsen taaperon ulkovaatteisiin jalansuihin. Niitä tuntuu hajoilevan koko ajan ja aina jostakin lahkeesta puuttuu kumppari. Laitoin heti yhteen haalariin taas uuden kuminauhan

 

Ompelin itselleni sukat

Helmikuussa kerroin, että sukat alkavat olla kohta tiensä päässä, vaikka olen niitä parsinut. Pohdin miten saisin lisää sukkia. Kiitos taas teidän ♥ Sain vastauksia ja vinkkejä, että myös trikoisia sukkia voi ommella itse. Tuumasta toimeen ja sainkin tehtyä itselleni uudet trikoosukat. Ne ovat tälläkin hetkellä jalassa. Eniten aikaa vei sopivan kaavan löytäminen ja luulen, että kaavaa pitää hioa vielä vähän lisää. Mutta tällä hetkellä olen todella tyytyväinen kuitenkin, että sain uudet sukat ja voin niitä nopeasti ja helposti ommella itselleni lisää.

MuITA PUUHASTELUJA

Nyt koronan takia ollaan keritty olla enemmän kotona ja puuhastella rästissä olevia asioita. Sellaisia mihin ei normaalisti arjessa ole aikaa. Tehtiin vihdoin ja viimein olkkariin puulaatikko, johon mahtuu Ikeakassi sisälle. Kannetaan siis päivittäin iso kassillinen puita, koska lämmitetään 3 tulisijaa. On ärsyttänyt kun kassi on vaan hengannut olohuoneessa. Nyt sillä on oma laatikko.

Pistettiin myös meidän toinen auto seisontaan. Toistaiseksi yksi auto riittää meidän perheelle eikä ole tarvetta liikkua kahdella autolla. On myös ollut lämpimämpiä kelejä ja aurinkoista, joten ollaan pyöräilty taaperon kanssa. Hän tykkää istua pyörän kyydissä. Hitsit miten rankkaa näin talven jälkeen taas. Yksikin päivä hiekkatie oli aivan kurainen, jossa oli todella raskas polkea, tietenkin lisäpainona oli tuo reilu 10kg taapero ja reilu kilometrin matka oli pelkkää peltoaukeaa loivalla ylämäellä ja tuuli niiiin paljon, että kun hetkellisesti talutin pyörää en päässyt kävellen eteenpäin. Olen alkanut harkita sähköpyörän vuokraamista.

Mieheni oli myös ostanut hääpäivälahjaksi minulle hieronnan. Meidän hääpäivä oli siis maaliskuun lopussa ja nyt tuli täyteen 3 vuotta. Aika menee kyllä nopeasti, vaikka toisaalta tuntuu, että siitä on jo ikuisuus. Meidän oli tarkoitus alunperin laittaa taapero yökylään mummolaan (joka oli jo sovittu) ja mennä hotelliin sekä syömään. Mutta se valitettavasti peruuntui.

 

 


EDELLISET OSTOLAKKO-POSTAUKSET LÖYDÄT

Ostolakko-avaintunnisteen alta

 

LISÄÄ EKOJUTTUJA LÖYDÄT INSTAGRAMISTANI

Seuraa  @roosablom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *