Hae
Roosa Blom

2-vuotiaan sirkusteemaiset synttärit

Vietettiin viikonloppuna ihanat juhlat, kun juhlittiin meidän lapsen ja hänen serkkunsa 2-vuotis synttäreitä. Synttärit oli oikein onnistuneet! Päätettiin järjestää yhteiset synttärit meidän lapsen ja miehen siskon lapsen kanssa. Ikäeroa heillä on 5 viikkoa. Yhteissynttärit oli kyllä omasta mielestäni todella hyvä idea. Työnjako meni niin, että juhlat järjestettiin meillä ja hoidin siivoamiset, koristelut ja muuta sellaista. Miehen sisko taas rakastaa leipoa ja hän teki kaikki juhlien tarjottavat ja suunnitteli ne. Tämä sopi itselleni oikein hyvin!

Juhliin valittiin teemaksi sirkus, joka on mielestäni hauska teema ja helppo toteuttaa. Sirkus on myös siitä hyvä teema, että siihen kuuluu vähän eriparisuus ja sellainen ”ei se oo niin justiinsa”. Teema ei ole vakava vaan enemmänkin hauska. Silloin myöskään kaiken koristeita tai muista ei tarvitse olla viimeisen päälle eikä kuppien samaa sarjaa.

Vieraita oli 15 aikuista ja 7 lasta, kun juhlissa oli vain lähimpiä sukulaisia, kummeja ja lapsemme paras kaveri.

 

Asusteet, koristeet, juomalasit, lautaset, pillit ja servetit, saippuakuplakone sekä hattarakone saatu Metkunen.

Tarjottavien koristeet (strösselit, syötävät kirjaimet, syötävät silmät jne) saatu Dr. Oetker.

Tarjottavat

Miehen sisko oli tehnyt ja suunnitellut kaikki juhlien tarjottavat. Tarjolla oli:

 

Kakku

Muffinssejä kolmella eri täytteellä

Itsetehtyjä cookieseja

Karnevaali-keksejä

Kolmioleipiä eri täytteillä

Hodaribaari

tarjoilujen Koristelut

Koristeluissa haluttiin myös näkyvän teema. Koristeluissa olikin siksi hauskuutta ja väriä. Tehtiin Dr. Oetkerin uusilla syötävillä suklaakirjaimilla kakkuun molempien synttärisankareiden nimet. Käytettiin myös uusia Dr. Oetkerin disco-strösseleitä (värikkäät isommat suklaapallot) ja muita erilaisia strösseleitä. Muffinsseja koristeltiin myös salmiakkirakeilla ja valkosuklaarouheella. Suklaamuffinsseista tehtiin eläinhahmoja. Lisättiin niille syötäviä suklaasilmiä ja korvat tehtiin kirjaimista. Esimerkiksi kolmosesta sai hauskat korvat, kun leikkaa kirjaimen kahtia! Myös O-kirjain ja V-toimivat hyvin korvina. Toisaalta taas oli hauskannäköistä jos jollain hahmolla oli vaikkapa kirjain R korvana. Muffinssihahmot toivat hauskaa leikkisyyttä tarjoiluiden koristeluihin ja ne oli super helppo ja nopea toteuttaa.

Hodaribaari

Meillä oli suolaisena syötävänä sandwitchien lisäksi hodaribaari, josta jokainen sai koota oman hodarinsa. Hodaribaarissa oli kahta eri sämpylää, viittä eri nakkia (myös vege!), salaattia omasta puutarhasta, kurkkua, tomaattia, itsetehtyä kaalisalaattia, paahdettu sipulia, kurkkusalaattia ja erilaisia sooseja kuten auradippi. Tietty myös sinappia ja ketsuppia.

Itse ainakin tykkäsin hodaribaarista ja oli kiva, kun sai myös suolaista syötävää. Tää oli helppo toteuttaa. Tarvitsi laittaa vain tarjottavat esille eikä tarvinut näpertää mitään. Ja koska juhlat venyivät iltaan asti ja viimeiset vieraat lähtivät vasta iltatoimilta niin hodareita riitti myös iltapalaksi.

Astiat & Juomat

Olen jokaisiin juhliin lainannut astiat aina äidiltäni. En omista tarpeeksi astioita, jotta ne riittäisivät juhliin. Kavereiden tullessa kylään kyllä riittää, mutta kun meillä juhlissa on aina vähintään 20 henkeä ja usein lähempänä 30. Vaikka kutsuttaisiin vain lähipiiri. En myöskään halua jemmata kaapissa astioita tälläisiä tilaisuuksia varten. Vievät turhaa tilaa. Tällä kertaa en lainannut asioita äidiltä vaan saatiin astiat lainaan Metkusesta. Lainattiin parikymmentä värikästä muovilautasta ja ihanat smoothiepurkit, jotka toimivat juomalaseina. Laseihin laitoin täysin muovittomat paperipillit. Ne sopivat hauskasti tähän puutarha-henkisiin sirkussynttäreihin.

Lainasin myös tarjoiluastioita kuten yläpuolella kuvassa olevan hanallisen juomakanisterin. Meillä oli lainassa tämä muovinen, mutta saatavilla on myös lasisia.

Lasten eniten odottama juttu

Yksi juhlien hitti oli hattarakone. Se oli todella hauska lisä juhliin. Hattara on sellaista mitä ei normaalisti saa kuin huvipuistoissa. Oli siis hauska syödä sitä pitkästä aikaa. Lapsetkin olivat innoissaan ja odottivat jonossa, kun hattaroita valmistui ja koska he saisivat omansa. Koko synttäreiden teemahan lähti siitä ajatuksesta, kun kuulin että Metkunen vuokraa hattarakoneita. Oli aivan pakko saada sellainen lapsen synttäreille!

Koristeet

Koristeluissa pysyttiin tosi simppelillä linjalla. Koristelin ainoastaan terassin ja keittiön, josta on suora ovi terassille. Halusin juhliin koristeita, mutta en kuitenkaan mitään jenkkityyliin överiä. Ajatus oli, että teema näkyy muttei varsinaisesti hyppää silmille. Koristeet olivatkin todella kivat ja kuitenkin loivat yhtenäisen fiiliksen ja juhlan tuntua. En myöskään halunnut ostaa mitään koristeita juhlia varten, joten oli ihanaa tehdä yhteistyötä juhlatarvikeliike Metkunen kanssa.

Terassille laitoin kolme viirinauhaa; yksi roikkumaan kaiteen yläpuolella olevista tolpista, yksi meni katoksesta talonseinään (johonkin räystääseen sen taisin kiinnittää) ja kolmas meni terassin takareunassa kaiteen alareunassa. Lisäksi yksi valosarja meni vielä melkein koko terassin poikki vastakkaisesta nurkasta toiseen. Laitoin myös pöytään pöytäliinan, joka löytyi kotoa valmiina. Jännä miten todella simppeleillä ja pienillä jutuilla saa heti juhlavamman fiiliksen.

Keittiöön laitoin värikkäämmät koristeet ja siellä näkyi enemmän sirkusteema. Ruokapöytään laitoin värikkään pöytäliinan, ikkunan yläpuolelle pompomit, kaappien alareunassa kulki värikäs valonauha ja katosta huoneen poikki kulki vielä viiri.

Kokonaisuudessaan tämän meidän lainaan saaman somistepaketin hinta olisi 50 euroa eli somistepaketti M. Juttelin palauttaessani koristeita omistajan kanssa ja hän käski sanoa, että kaikkea vuokrattavaa ei löydy netistä. Myöskin somistepaketit ovat esimerkki hintoja ja ne voidaan räätälöidä jokaisen tarpeiden mukaan. Kannattaa olla suoraa yhteydessä ja kysyä. Teemojakin on saatavilla vaikka mitä mm. Liisa Ihmemaassa, Supersankarit, Kauhusirkus, Halloween ja en edes muista kaikkia. Suunniteltiin jo hieman syksyn omia synttärijuhliani! Pysykää siis kuulolla.

Juhlien ohjelma

Meillä ei ollut varsinaisesti juhlissa mitään ohjattua ohjelmaa. Lapset keksivät paljon itse. He kokeilivat taaperon lahjaksi saamaa kauko-ohjattavaa autoa. Olin rakentanut pihaan krokettiradan sekä hernepussien heittopisteen (kolme erikokoista ämpäriä ja hernepusseja). Näiden lisäksi trampalla oli koko ajan pomppimassa vähintään joku. Välillä kaikki lapset kerralla ja välillä pienten ja isojen vuoroissa. Ainakin kovasti naurua ja hymyä näkyi, joten uskoisin kaikilla olleen hauskaa.

 

Asusteet

Juhliin sai pukeutua jos halusi, mutta ei ollut pakko. Monikaan ei ollut pukeutunut ja se oli täysin ok. (En ole varma edes mainittiinko kaikille. Hups!) Saatiin sirkusaiheisia asusteita lainaan Metkuselta ja jaettiin niitä tasapuolisesti monelle. Oli jättirusettia, tirehtöörin takkia, kukkahattua, pikku rusettia, rusettipantaa, klovnin kaulusta, jättilaseja ja monia muita vastaavia.

 

Lahjat ja vieraslahjat

Vielä yksi asia mistä haluan sanoa. Emme antaneet mitään vieraslahjoja emmekä anna tulevaisuudessakaan. Mielestäni juhlissa tullaan juhlistamaan päivänsankaria ja vieraat saavat herkkuja. Mutta myös kortin toisena puolena aina painotan sitä, että meidän juhliin ei tarvitse tuoda lahjaa. On täysin ok ja suotavaakin tulla ilman lahjaa ja tärkeämpää tulla paikalle, kuin että toisi lahjan. Haluan opettaa myös lapselle, että synttärit eivät ole vain leluja ja lahjoja vaan tärkeintä on hauskanpito ja yhdessä olo ♥

 

Olipa kivat synttärit taas! Rakastan juhlia ja seuraavaksi suunnitelmissa olisi marraskuussa järjestää omat synttärit, kun viime vuonna ne jäi välistä.


LUE MYÖS:

Ekologiset juhlat 1-vuotiaalle

Näin puhdistat puisen syöttötuolin helposti

Puolivuotias käy pöntöllä

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Yksi kommentti

  1. Satu // Life with Satu kirjoitti:

    Oi kun on ollut kivan oloiset synttärit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *