Hae
Roosa Blom

Kotiäidin arkiset asukuvat

Ihanaa ja aurinkoista lauantaita!

Nyt piiitkästä aikaa ajattelin kuvata blogiini arkiset asukuvat. Oon kuvannut asukuvia viimeksi yli 5 vuotta sitten. Esimmäisen blogini aikana kuvailin viikottain asuja, mutta sitten se jäi. Aina välillä haaveilen niiden kuvaamisesta uudestaan, mutta aina se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Nyt sitten pitkästä aikaa tälläinen nopea asu arkinen asu. Oli hyvin outoa olla kameran edessä pitkästä aikaa.

Ihana keväinen aurinko kuitenkin helpottaa huomattavasti taas kuvaamista, kun valoa riittää pidempään kuin kaksi tuntia päivällä. Ja kyllähän sitä jotenkin herää taas talvikoloistaan ja alkaa heti virrata uusia ajatuksia. Olenkin taas kirjoitellut paljon uusia postauksia luonnoksiin.

Ainiin, Iltalehti teki jutun vauvojen vessahätäviestinnästä ja haastatteli minua siihen. Toimittaja oli lukenut kirjoittamani blogipostauksen ja otti sen perusteella yhteyttä.  Koko jutun voi lukea verkosta tästä sekä tänään ilmestyneestä Iltalehden paperiversiosta.

 

Rakastan kotimaista designia

Tämä perjantainen asu koostui Uhana designin mekosta (joka on oikeasti aamutakki, mutta omasta mielestäni juhlamekko) ja mustista legginsseistä. Hiukset heitin vain nopealla nutturalle. Tuntui, että koko päivä alkoi vähän huonosti ja tuli noustua väärällä jalalla sängystä. Tälläisinä päivinä tykkään pukea päälle aina jotain ihanaa. Kyllähän se mieltä piristää kun päällä on kaunis mekko ja sipaisu huulipunaa. Verkkareissa oleminen saa mielenkin harmaaksi. Olen huomannut myös, kun työskentelen yrittäjänä kotona, että aamulla pitää pukea päivävaatteet päälle tai päivä ei oikein lähde käyntiin. Työnteko sujui jouhevammin päivävaatteissa kuin yövaatteissa. On ihmeellistä, miten se mitä puemme päällemme vaikuttaa fiilikseen niin voimakkaasti!

 

Oma tyylini koostuu aikapitkälti kirpputori ja second hand -vaatteista yhdistettyvä kotimaisiin eettisiin merkkeihin. Rakastan laatua ja ylellisiä materiaaleja. Silti asuissa tärkeää on se, että niiden kanssa on helppo olla ja puuhata vauvan kanssa. Sekä tietenkin imettää! Kaapissani on paljon ihania mekkoja, joita en voi toistaiseksi käyttää, koska niissä ei voi imettää ilman, että koko mekon nostaa korviin asti. Ei siis kovin käytännöllistä.

 

Odotan jo kevättä kun voi pukeutua kevyemmin. Kevät ja syksy ovat mielestäni pukeutumiselle parhainta aikaa. Huomaan palaavani aina samoihin asioihin vuoden aikojen vaihtuessa. Keväisin värit ja kukkakuosit. Syksyisin tumman liila ja villaiset lierihatut. Ja kyllähän tuo liukkaus rajoittaa kenkävalikoimaakin. Monet ihanat kengät odottelevat kaapissa jo taas pääsemistä ulkoilemaan.

 

Kiinnostaisiko teitä  jatkossakin arkiset asukuvat?

2 kommenttia

 1. Iina / MouMou kirjoitti:

  Todellakin kiinnostaa! Ja toi printti on niin ihana. 🙂

  http://moumou.fi

  • roosa kirjoitti:

   Ihana kuulla, että näille ois kysyntää! Täytyy alkaa skarppaamaan asukuvien suhteen.

   Ja siis Uhanan kaikki printit on niiiin ihania<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *