Hae
Roosa Blom

Ihonhoidon lempparit ja rutiinit

Siitä on kulunut nyt melkein vuosi kun siirryin luonnonkosmetiikkaan. Paluuta ei enään ole. Luonnonkosmetiikan myötä myös ihonhoitorutiinit ovat muuttuneet. Hoidan ihoani useammin ja ihoni voi paremmin. Vaikka ihoni on ollut aina suhteellisen hyvinvoiva on epäpuhtauksien määrä vähentynyt. Käytän kaksikertaa päivässä vesi + rasva/öljy. Lisäksi kiinnitän huomiota, että iho on puhdas ennen tuotteiden levitystä. Oman kokemuksen pohjalta luonnonkosmetiikasta löytyy suhteellisen edullisesti hyviä tuotteita ja monet ovat äärettömän riittoisia.
IHONPUHDISTUS
Koko ihonhoito alkaa puhdistamisesta. Pidän sitä erityisen tärkeänä niin meikinpuhdistukseen kuin aamuisin. Tuotteet imeytyvät paremmin kun kasvoista pyyhkii ulkoisia epäpuhtauksia pois.
Mossa puhdistusmousse on tehokas ja hellävarainen. Käytän tuotetta meikinpuhdistukseen ja saan kaikki meikit aina puhdistettua pois. Myös eyelinerit, jotka on tehty ei-luonnonkosmetiikalla. Tuote on riittoisa ja helppo käyttää.
Ingli Pai puhdistusmaito ei ole mielestäni yhtätehokas kuin Mossa. En saa kerralla pestyä meikkejä pois. Tuote on kuitenkin hyvä ja käytän tätä iltaisin puhdistamaan ihoa mikäli en ole meikannut tai jos olen ollut päivän ilman meikkiä ja meikkaan vasta myöhemmin. 
Lily Alexandran suojaava puhdistusgeeli on erittäin hyvä perustuote. Riittoisa myöskin. Olen tykännyt tästä ja se on tehokas. Kokonsa ja pakkauksen puolesta soveltuu matkoille mukaan. Tehokas ja hellävarainen kuten Mossa. Plussaa kotimaisuudesta!
KASVOVEDET
Vasta vuosi sitten löysin kasvovedet. Sitä ennen en edes oikein tiennyt miksi niitä pitäisi käyttää. Kasvovesien ansiosta iho hengittää ja rasvat pääsevät imeytymään paremmin. Ensin kosteutus (joskus pelkkä vesi riittää) ja sen jälkeen rasva tai öljy.
Mossan misellivesi sekä Mossan kasvovesi (ei kuvassa) ovat olleet erittäin hyviä. Käytän misellivettä aamuisin ja pyyhin kasvoista yönaikana tulleet epäpuhtaudet ja liat. Niitä kertyy yllättävän paljon! 
Ingli Pain Roosivesi eli ruusuvesi on helppo suihkuttaa kasvoille. Käytän tätä aina suihkun ja meikin/kasvojen puhdistuksen jälkeen. Yleensä siis iltaisin.
Madaran Nokkosvesi on ihoa rauhoittava. Nokkosvesi sopii rauhoittamaan erilaisia ihoärsytyksiä. Tämä on enemmän kesätuote ja käytössä mm. aurinkoisena päivänä.
KASVORASVAT
Päivittäisiin ihonhoitorutiineihin kuuluu kasvovesi + rasva. Jokaikinen aamu kasvoveden jälkeen laitan päälle vielä rasvan ennen kuin laitan meikkivoiteen.
Mossan päivävoide on noussut omaksi ykköseksi. Kuten aikaisemmin mainitsin niin oma ihoni on normaali ja suhteellisen hyväkuntoinen. Tämä voide on erittäin hyvä perusvoide peruspäiviin. Plussaa riittoisuudesta – yksi purkki kestää käytössäni 4-6 kk, vaikka käytän päivittäin.
Madaran Pihlajavoide ja Nokkosvoide ovat olleet hehkutettuja muuallakin. Tämä tuote loppuu talvisin kaupoista eikä ihmekkään! Tuote on kehitetty pohjoisen ääriolosuhteisiin kuten koviin pakkasiin. Käytän tätä superrasvaa talvisin, kun iho kuivuu enemmän. Tuote sopii myös erinomaisesti käsirasvaksi ja muualle kehoon. Pihlaja on ”original” voide ja nokkonen neutraalimpi versio.
MUUT TUOTTEET
Ingli Pain kiinteyttävä ja kosteuttava mutanaamio puhdistaa ja hoitaa ihoa tehokkaasti. Mutanaamio eroaa savinaamiosta monellakin tapaa. Mutanaamio kosteuttaa ihoa toisinkuin savinaamio. Kasvojen tehohoidon teen aina silloin tällöin, eli muutamia kertoja kuukaudessa.
Ingli Pai ruusuöljy on käytössäni päivittäin. Käytän tätä yleensä aina iltaisin tai jos en ole laittamassa meikkiä. Kun olen puhdistanut ihon ja suihkauttanut ruusuvettä laitan ruusuöljyn päälle. Öljy pehmentää ihoa eritavalla kuin rasva. Kuitenkaan öljy ei imeydy yhtä nopeasti joten se ei sovellu kiireisiin aamuihini.
Tästä postauksesta huomaa, että omia lempparimerkkejä ovat selkeästi Madara, Mossa ja Ingli Pai. Kaikki ovat hinta-laatusuhteeltaan hyviä. Muutamista tuotteista on jo ostettu useampi purkki.

Onko teillä jotain The tuotetta joka minun kannattaisi ehdottomasti kokeilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *