Hae
Roosa Blom

DIY Safety razorin suojus

safety razor suojus diy

Safety razorin suojus

Jo pidempään minulla on ollut hankintalistalla safety razorin suojus. Olen nimittäin kerran saanut jo haavan sormeeni, kun reissuun lähtiessä heitin sheiverin ilman suojusta vain meikkilaukkuun. Ei näin! Oli siis korkea aika hankkia joku suoja. Onneksi törmäsin tähän ohjeeseen sillä materiaalit löysin kotoa ja aikaa meni alle vartti. Hioin vielä kaavaa sen verran, että sain sen jaettu teille myös. Itsehän olen vähän sellainen sinnepäin -tyyppi, kun teen itselleni. Omassa käytössä ei se ole niin justiinsa.

Olen käyttänyt tätä metallihöylää nyt jo melkein kaksi vuotta. Olen ollut todella tyytyväinen. Sen jälkeen, kun ostin omani on markkinoille tullut myös erilaisia vaihtoehtoja, kuten ihana ruusukulta sekä butterfly -versiot. En ole vieläkään saanut käytettyä kaikkia teriä mitä ostin silloin testiin (20kpl). Olen ehkä hieman laiska, mutta en jaksa vaihtaa terää niin usein kuin olisi suositeltavaa. Ihan hyvin siltikin on toiminut. Mutta näin kahden vuoden jälkeen olihan se aika vihdoin hankkia (tai siis tehdä) höylälle joku suojus. Parempi myöhään, kun ei milloinkaan, eikö niin? Haha!

Olen kirjoittanut aiemmin ”zero waste sheiveri ja sheivaussaippua” -postauksen sekä Safety razorin käyttö -videon Instagramiin tästä höylästä, jossa kerron hieman kokemuksiani. Sieltä voi lukea aiheesta lisää, jos safety razorit ei ole tuttuja. Suosittelen kyllä tutustumaan, koska itse en enää pois vaihtaisi.

 

Tarvikkeet

Nahkaa tai haluaamasi kangasta

Sakset

Ompelukone

 

Materiaalina tässä on nahka. Tietenkin tämän voi tehdä myös muusta materiaalista ja vegaanisena. Itse valitsin nahkan, koska mielestäni se oli paras vaihtoehto. Nahka on kestävä, höylän terä ei riko sitä, materiaali on tarpeeksi paksu ja helppo työstettävä. Ja itseasiassa fun fact; nahkaa käytetään myös puukkojen teroitukseen. Keinonahkakin varmasti on ihan hyvä, mutta itse en suosi materiaalia sillä en pidä siitä että se alkaa hilseilemään ajansaatossa ja päästä mikromuoveja ympäriinsä. Puuvillakangas taas on liian ohut. Mutta joku hyvin paksu kangas varmasti voisi toimia myös hyvin.

Tässä käytetyt materiaalit löytyivät itseltäni jo kotoa. Musta on poronnahkaa ja ruskea irrotettu vanhojen nojatuolien päällisistä. Uutta nahkaa en ostaisi enää tai hyvin hyvin harkiten.

Kaava

4 x 10 cm suikale

toiseen päähän leikataan viilto ja sen päähän aukko. Viilto tulee 2cm ylä- ja alareunasta eli keskelle ja on 2cm pitkä. Piirrä viillon päähän ympyrä, johon voit käyttää apuna safety razorin vartta.

 

Ohje

Tämä suojus on yksinkertainen ja helppo tehdä. Se koostuu ainoastaan yhdestä kappaleesta ja siihen ommellaan kaksi sivu saumaaa.

  1. Leikkaa ensiksi nahasta sopivankokoinen pala.
  2. Taita pala kahtia ja ompele sivut kiinni.
  3. Leikkaa viilto ja ympyrä
  4. Ja näin itsetehty safety razorin suojus on valmis!

safety razor suojus diy

Onko siellä ruudun toisella puolella muita safety razorin käyttäjiä?


LUE MYÖS:

Mun 9 suosikki zero waste -tuotetta

Käytetty ja huollettu läppäri 12kk takuulla

Tehokas ja halpa kotitekoinen pyykinpesuaine

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *