Hae
Roosa Blom

DIY myrkyttömät sormivärit

 

Itsetehdyt vaarattomat sormivärit

Askarreltiin taaperon kanssa yhdessä kaksi korttia ja kokeilimme ensimmäistä kertaa sormivärejä. Homma oli ilmeisesti taaperolle tuttu päiväkodista sillä hän heti tajusi mitä pitää tehdä ja kastoi sormia väreihin ja maalaili. Sormiväreillä maalailu oli hauskaa puuhaa ja istuttiin keittiön pöydän ääressä maalailemassa koko perhe. Taapero hengeili pelkällä vaipalla sillä lopuksi hänet vietiin suoraa suihkuun. Yllättävän vähällä sotkulla kyllä selvittiin. Odotin pahempaa kaaosta. Mielikuvissani taapero olisi paperin sijaan keskittynyt vain maalaaman omaa mahaansa. Onneksi nyt kuitenkin taiteilut päätyivät suurimmaksi osaksi paperille.

Sormivärit osoittautuivat meillä enemmän hitiksi kuin diy vesivärit. Luulen, että taaperosta oli paljon hauskempi maalata ja sotkea sormilla ja käsillä kuin pensselillä. Itse kyllä liputan enemmän sormivärien puolesta sillä jouduin teippaamaan vesiväripurkit pöytään ja silti ne kaatuivat. Sormiväreissä tätä ongelmaa ei ollut.

Tarvitset

1 dl vettä

2 rkl maissitärkkelystä

2 rkl suolaa

0,75 dl sokeria

elintarvikeväriä tai mustikan, punajuuren yms lientä

pilttipurkkeja ja kansia säilytykseen

 

Sokeriksi käy tavallinen sokeri, mutta olen käyttänyt myös ruskeaa ruokokidesokeria ja murskattu palasokeri käy myös. Sormiväristä tulee vaalean ruskeaa mutta elintarvikeväri kyllä peittää ruskean joka ei paista läpi. Hillosokeri ei sovellu sillä muuten massasta tulee hyytelömäistä.

Ohje

Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seos hellalla koko ajan sekoittaen sillä se palaa herkästi kiinni. Kun seos alkaa sakenemaan ota pois liedeltä. Anna jäähtyä.

Annostele massa pilttipurkkeihin. Lisää muutama tippa kerrallaan elintarvikeväriä ja sekoita.

Valmiin sormivärin voi säilyttää pilttipurkeissa. Kansia voi käyttää värin annosteluun, josta sitä on helppo ottaa.

 

Säilyvyys

Sormivärit säilyvät jääkaapissa hieman alle viikon. En maistanut värejä, mutta ainakaan hometta ei näkynyt pinnalla. Kokeilin syksyllä tehdä samalla ohjeella sormivärejä ja laitoin edellisenä iltana tehdyt värit purkissa jääkaappiin. Virhe! Ne olivat yöllä muuttuneet hyytelöksi, jota ei saanut enää pelastettua. Luulin, että vika oli ohjeessa, mutta se olikin oma mokani. Olin laittanut vahingossa hyytelösokeria. Hupsista. Ohjeen mukaan tehty väri siis säilyy hyvin, mutta kannataa sekoitella välillä.

 


LUE MYÖS:

DIY myrkyttömät vesivärit

Näin saat marjojen tahrat irti vaatteista ilman pesuaineita

DIY Yleispuhdistuaine

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

2 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Hei! Miten liisteriä tästä kuuluisi tulla? Tein ja tuli aika liisteriä kun jäähtyi. Lisäsin kylmää vettä, mutta on vieläkin. Uskaltaako lisätä vettä lisää? Kuivuuko nämä värit paperiin samalla tavalla kuin sormiväritkin? Eli voi käyttää kortti- ym askarteluun ihan normaalisti? Kiitos ihanista myrkyttömistä ohjeista joita voi huoletta kokeilla kotona!

  • roosa kirjoitti:

   Ihanaa, että kokeilit tehdä näitä ♥

   Massasta tulee aika paksua, sellaista hillomaista. Lisää vettä tarpeen mukaan, mutta ei saa olla liian vetistä vaan enemmänkin paksua. Liisterimäinen kuulostaa korvaani ihan hyvältä. Ekassa kuvassa näkyy hieman purkkien kansissa massan koostumusta.

   Nämä kuivuvat kuten normaalitkin sormivärit ja me ollaan käytetty korttiaskarteluissa jne. Joten kyllä! Kuvissa näkyy, kun maalattiin kartongille taaperon kanssa ja väri on kuivunut.

   Aurinkoista viikkoa ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *