Hae
Roosa Blom

Vertailussa erilaiset kangasmaskit

Vertailussa erilaiset kangasmaskit

Tällä hetkellä kangasmaskit ovat suosittuja ja useilta myyjiltä ne ovatkin päässet loppumaan hetkellisesti. Kangasmaskit ovat paitsi ekologinen, myös taloudellinen valinta sillä pitkällä tähtäimellä ne tulevat kertakäyttöisiä edullisemmaksi. Pyysin muutamilta yrityksiltä maskeja testiin, jotta sain tehtyä tämän postauksen.

Sain ”Kangasmaskit – täältä niitä saa” -postauksen jälkeen runsaasti kyselyitä erilaisista maskeista tai mitä kannattaisi valita. Huomasin myös itsekkin kuinka paljon eroja maskeissa on; on laskostettuja ja muotoon ommeltuja, kuviollisia ja yksivärisiä, nänävahvikeella ja ilman, erilaisia kiinnitystapoja, materiaaleja ja valmistuspaikkoja. Tässä postauksessa esittelen siis 9 erilaista uudelleenkäytettävää kangasmaskia. Uskon, että tästä listauksesta löytyy jokaiselle jotakin ja jos ei löydy niin suosittelen tsekkaaman edellisen postauksen. Vaihtoehtojahan  on pilvin pimein.

 

Tässä postauksessa esitetyt tuotteet eivät ole henkilönsuojaimia tai kirurgisua nenäsuojuksia. Maskit eivät anna varmaa suojaa esimerkiksi koronavirusta vastaan.

 

Kaikki postauksen kangasmaskit saatu yrityksiltä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

 

VIDEO

Ylläolevalla videolla esittelen tarkemmin eri kangasmaskien ominaisuuksia ja eroavaisuuksia. Blogipostauksessa löytyy vielä tiivistelmä videosta sekä lisäksi postauksen lopussa yksi maski, jota videolta ei löytynyt.

GLOBE HOPE (malli 1)

Globe Hopen kestomaski on valmistettu kotimaisesta Ahlstrom–Munksjön kuitukankaasta. Kestomaski on muodoltaan laskostettu. Kestomaskin suodatusteho on lähes terveydenhuollon vaatimuksia vastaava, sillä maski suodattaa yli 85 % hengitysilman partikkeleista. Kun sain tämän maskin käteeni jouduin tarkistamaan, että oliko tämä varmasti uudelleen käytettävä. Kangas tuntuu käteen ”kertakäyttöiseltä” ja on liukas- ja vahapintamainen.  Tuote on kuitenkin täysin pestävä!

 

– materiaali kotimainen kuitukangas

– suodattaa yli 85% hengitysilman partikkeleista

– ommeltu lähituotantona

– kiinnitys kumilenkeillä korvan taakse

 

Tämän Globe Hopen kestomaskin voi ostaa täältä.

GLOBE HOPE (malli 2)

Globe Hopella on kaksi erilaista uudelleen käytettävää kestomaskia. Tässä niistä toinen. Tämä malli on muotoon ommeltu ja kangas kulkee kauniisti ihoa pitkin. Kangasmaski on valmistettu kotimaisesta Ahlstrom–Munksjön kuitukankaasta ja päällystetty vintage-kankaalla. Saatavana kahta eri kokoa; S/M ja L/XL. Itselläni on käytössä pienempi koko S/M.

 

– materiaali kotimainen kuitukangas & vintagekangas

– sisäkangas suodattaa yli 85% hengitysilman partikkeleista

– ommeltu lähituotantona

– kiinnitys kumilenkeillä korvan taakse

 

Globe Hopen kasvomaskeja voi ostaa täältä.

LYMED OY

Lymed Oy valmistaa kasvomaskeja Tampereella. Maski on malliltaan laskostettu ja kangas riittää reilusti silmien alta aina kunnolla leuan alle. Materiaalina on käytetty hengittäviä, synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sido itseensä kosteutta. Näillä ominaisuuksila luodaan epäsuotuisampi kasvuympäristö kosteudesta pitäville mikrobeille. Maski kiinnitetään joustavilla nauhoilla takaraivolle ja niskaan. Takaraivon nauha on kiinteä ja joustava ja niskassa oleva nauha solmittava. Maskissa on vielä muotoiltava nenävahvike.

 

– materiaali polyester

– valmistettu Tampereella

– kiinnitys takaraivolle ja niskaan

– muotoiltava nenävahvike

– ei sisällä kumia

 

Lymedin kasvomaskeja voi ostaa täältä.

1981 HELSINKI

Itselläni on 1981 Helsingin kuosillinen Elo -kasvomaski. Brändiltä löytyy myös Ula -kasvosuojus, jossa on tasku apteekin hengityssuojalle. Elo on vuoritettu, ohuesta hengittävästä puuvillakankaasta valmistettu napakasti istuva kasvosuojain. Kangasmaski on muotoon ommeltu ja kangas tulee myös leuan alle. Kaikki materiaalit on kierrätyspuuvillaa tai oman malliston tai vaateteollisuuden jämäpaloja, joihin käytetään pääosin luomu- ja ökötex standardin omaavia kankaita. Tuotteet valmistetaan käsityönä Helsingin Kalliossa.

 

– materiaali kierrätyspuuvilla tai ylijäämäpaloja

– valmistettu Helsingissä

– kiinnitys kuminauhoilla korvan taakse

 

1981 Helsingin kasvomaskeja voi ostaa täältä.

VOGLIA

Voglian kasvomaski on malliltaan kasvoja muotoileva ja se on täysin saumaton. Maski istuu kasvoille napakasti ja hyvin ihoa myötäilevästi. Nenän ja suun edessä on kunnolla tilaa. Materiaali on todella paksua polyestersekoitetta. Maskit on hankittu yhteistyössä sairaalatekstiilejä valmistavan Puro Design Oy:n kanssa ja niiden valmistusmaa on Saksa.

 

– materiaali paksu polyestersekoite

– valmistettu Saksassa

– saumaton, kasvoja muotoileva

– kiinnitys solmittavilla nauhoilla korvan taakse

 

Voglian kasvomaskeja voi ostaa täältä.

PURE WASTE

Pure Waste on suomalainen tekstiili- ja vaatealan yritys, jonka tuotanto pohjautuu teollisuuden ylijäämäkankaiden ja leikkuujätteen kierrätykseen. Heidän tuotteensa kuten myös kangasmaskit on valmistettu teollisuuden leikkujätteestä. Heillä on oma systeemi miten leikkuujäte revitään kuiduiksi, kehrätään uudelleen langoiksi ja ommellaan kankaiksi. He eivät myöskään värjää kankaita. Tämä säästää valtavasti luonnonvaroja ja makeaa vettä. Maskit ommellaan Suomessa ja Virossa.

 

– materiaali 100% kierrätetty puuvilla-polyester

– valmistettu Suomessa ja Virossa

– kiinnitys kuminauhalla korvan taakse

 

Pure Wasten kangasmaskeja voi ostaa täältä.

VERY NICE

Very Nicen kasvomaski on valmistettu hengittävästä coolmax-kankaasta. Coolmax-kangas siirtää kosteuden pois ja pysyy kuivantuntuisena. Se on monelle tuttu teknisistä vaatteista kuten ulkoilu- ja urheiluvaatteista. Myös kestovaippojen sisäkankaana käytetään usein coolmaxia, joka pitää ihon kuivantuntuisena. Coolmax Fresh on antibakteerinen coolmax kuitu, johon on lisätty hopeaioneita. Very nice maskien kangas on 50% coolmax ja 50% coolmax fresh. Kangas täyttää Ökötex standardit. Tuote on valmistettu vastuullisesti heidän omalla tehtaallaan Viron Valgassa.

 

– materiaali coolmax

– kiinnitys kuminauhoilla korvan taakse

–  valmistettu Virossa

 

Very Nicen kasvomaskeja voi ostaa täältä.

Tauko design

Suomalainen Tauko design valmistaa kangasmaskit saksalaisen hotellialan poistotekstiileistä ja ne on ommeltu Virossa. Malliltaan kangasmaski on laskostettu. Siinä on ommeltuna yhteensä neljä nauhaa ja maskin voi sitoa 3 eri tavalla. Tauko desigin maskeissa on myös erillinen tasku, johon voi halutessaan laittaa lisäfiltterin (esim. kaksinkertainen talouspaperi) sekä nenän päällä taipuisa metallilanka, jolla maskin voi muotoilla täydellisesti istuvaksi. Maski sopii siis hyvin silmälasien kanssa käytettäväksi.

 

– kierrätysmateriaali

– valmistettu Virossa

– muoviton, 3 eri tapaa solmia

– nenävahvike

– tasku lisäflitterille

 

Tauko design kasvomaskeja voi ostaa täältä.

Tauko design on lisännyt nettisivuilleen myös ohjeet ja kaavat kangasmaskin tekoon, jonka saa ladata ilmaiseksi. Löydät ohjeen täältä.

Beibamboo

Beibamboon kangasmaskit ovat ihanan pehmeää bambuviskoosia ja puuvillaa. Kangasmaski on malliltaan laskostettu. Maski kiinnitetään korvan taakse säädettävillä kuminauhoilla. Kuminauhojen säätö onnistuu helposti maskin alareunassa olevasta aukosta, josta voi myös laittaa maskiin lisäfiltterin. Pakkauksen mukana tulee myös vaihtokuminauhat. Kankaiset kasvomaskit on valmistettu Suomessa.

 

– materiaali bambu-puuvilla

– valmistettu Suomessa

– nenävahvike

– tasku lisäflitterille

– säädettävä kuminauhakiinnitys korvan taakse

 

Beibamboon kangasmaskeja voi ostaa täältä.

KANGASMASKIN HUOLTO

Kangasmaskin käytöstä ei ole hyötyä ellei sitä käytetä oikein. Suosittelen lämpimästi kaikkia katsomaan Outi Les Pyyn Instagramiin tekemät video-ohjeet maskin oikeaoppiseen käyttöön ja huoltoon. (Löytyy @outilespyy -profiilin kohokohdista ”maskiohje”)

 

MUISTA NÄMÄ ASIAT, KUN KÄYTÄT KANKAISTA KASVOMASKIA (THL-SIVUILTA KOPIOITU)
 • Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita, noudata THL:n kotihoito-ohjetta.
 • Noudata aina tärkeimpiä torjuntatoimia:
  •  hyvä käsihygienia
  •  hyvä yskimishygienia
  •  lähikontaktien välttäminen
  •  kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen
 • Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei likaantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä.
 • Kasvomaski on pidettävä puhtaana ja pestävä 90 asteisessa vedessä jokaisen käytön jälkeen tai laitettava roskiin.
 • Kasvomaski ei sovellu kaikille: esimerkiksi lasten tai keuhkosairaudesta kärsivien voi olla vaikeaa tai mahdotonta käyttää maskia. Varmista, että maskin lävitse voi hengittää normaalisti.
 • Kankaisten kasvomaskien valmistamiseen ei ole selkeitä standardeja, eikä niiden suojaavaa vaikutusta siten voi taata. Vastaat itse maskin turvallisesta käytöstä.

Ohjeet: THL.fi


LUE MYÖS:

Kangasmaskit – täältä niitä saa

 

SEURAA SOMESSA!

Instagramissa @roosablom

Tykkää myös Facebookissa

9 kommenttia

 1. Emma - https://emmaforss.com kirjoitti:

  Tosi hyvä vertailupostaus. Mutta ei tarvitse pestä 90 asteessa. 60 astetta riittää tai sitten voi myös keittää 5 minuuttia kattilassa 🙂

  • roosa kirjoitti:

   Kiitos kommentista. 🙂 Lisäsin ohjeet THL-sivuilta. 🙂

   Aurinkoista viikonloppua ♥

 2. Emma Forss kirjoitti:

  THLn sivuilla lukee että 60astetta riittää 🙂

 3. NannyLin kirjoitti:

  Oletko testannut maskeja silmälasien kanssa? Itse en ole vielä löytänyt sopivaa maskia ja, kun silmälasit ovat pakolliset käyttää. Ostin Vallilan kaupunkimaskin, ja siinä nenä – poskipäiden linja on liian suora, joten höyry nousee nenänpielistä huuruttamaan silmälasit. Tuohon maskiin, kun keksisi keinon, miten tuunaisi sitä pikkuisen, niin saisi sopivaksi, eikä menisi rahat hukkaan ?. Itse haluaisin kestomaskin käyttöön, kun ei tiedä miten kauan niitä joutuu käyttämään.

  • roosa kirjoitti:

   Moikka! Kannattaa suosia maskeja, jossa on nenän päällä muotoiltava rautalanka. Monia tuttuja joilla on silmälasit on tykännyt mm. Lymedin, Beibamboon ja Tauko Designin maskeista. 🙂

 4. Sarah kirjoitti:

  ei kannata suositella Lymedin maskeja. Niistä pitkän käytön/pesujen jälkeen alkaa irtoamaan hengitysteihin ja poskionteloihin nukkaa. Niistäessä on omista sieraimista välillä sellanen kuitupölly irronnut, että ostin mielummin luonnonkuidusta tehtyjä maskeja. Tuo tekokuitu pölly jossain poskionteloissa ei pidemmän päälle ole terveellistä.

 5. S kirjoitti:

  Kiitos maskitestauspostauksesta! Itseäni kiinnostaisi Globe Hopen designkasvomaski, mutta mietin, huurustuvatko silmälasit sen kanssa. Onko sinulla kokemusta? Entä pysyikö S/M-kokoinen maski sinulle sopivan kokoisena vielä useiden pesukertojen jälkeen vai kutistuiko?

  Kiitos paljon avusta 🙂

  • roosa kirjoitti:

   Moikka!

   Ei ole kokemusta silmälasien kanssa 🙂 Mutta on pysynyt hyvänä eikä ole kutistunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *